fbpx

Сича і депутатів облради закликають поховати корупцію в закупівлях на Прикарпатті

Суспільство 09:02, 22.12, 2017

Сьогодні Івано-Франківська обласна рада планує затвердити обласний бюджет на 2018 рік. Напередодні сесії громадські активісти "Антикорупційної платформи" звернулися до голови ради Олександра Сича з закликом запровадити Систему публічних електронних закупівель ProZorro для допорогових закупівель з бюджету області.

"Закликаємо голову Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича та депутатів похоронити корупцію і нарешті запровадити Систему публічних електронних закупівель ProZorro для допорогових закупівель бюджету області!" – йдеться в зверненні "Антикорупційної платформи".

"Під час ухвалення бюджету області на 2018 рік депутати зможуть показати, наскільки вони готові виконати обіцянки прозорості та публічності! Івано-Франківська ОДА провела за 3 квартали 2017 року близько 300 закупівель на більш ніж 91 млн гривень. Ці кошти витратились з масою порушень та без жодних публічних конкурсів відбору підтрядників чи постачальників. На нашу думку, є велика необхідність запровадити прозорі правила і почати боротьбу з корупцією в закупівлях з боку влади!" – наполягають активісти. 

Рішення проводити допорогові закупівлі в Системі публічних електронних закупівель ProZorro вже минулого року впровадила Івано-Франківська міська рада в рішенні про бюджет на 2017 рік за ініціативи Руслана Марцінківа та депутатського корпусу. Також це правило ще 2016 року ввели Запорізька, Львівська, Тернопільська, Маріупольська та інші міські ради.

Як в області десятки мільйонів гривень "зливаються" на десяток фірм-фаворитів влади поза системою публічних торгів, читайте на КУРСі у розслідуванні Договор(няк)и поза ProZorro: як Івано-Франківська ОДА уникає відкритих закупівель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: