fbpx

"Сильні духом": у Франківську зібралися на благодійний концерт на підтримку бійців. ФОТО

Культура 19:21, 04.12, 2017

У Франківському драмтеатрі відбувся благодійний концерт на підтримку поранених учасників АТО "Сильні духом". Перед публікою виступив Василь Михайлович та гурт "Будьмо", які у липні відправлялись на лінію фронту і піднімали бойовий дух військових.

З цієї нагоди у фойє драмтеатру також розгорнули фотовиставку Романа Дорожівського "Лінія "нуль". Межа байдужості", виставку портретів Володимира "Пікассо" Безрукого, а також виставку картин самих бійців – учасників програми реабілітації на Прикарпатті. Гості могли скуштувати смаколики від дружин бійців, а Микола "Дух" Прєснов закликав попити "Каву зі Схрону".

Організувала захід Міська асоціація учасників АТО. Її голова Василь Андріїв зазначає, що сьогодні надзвичайно важливо нагадувати суспільству, що війна на Сході триває і бійці вкрай потребують допомоги – як моральної, так і матеріальної.

"Підтримка суспільства згасає. Якщо взяти до уваги 2014 рік, тоді вона мала всенародне охоплення – підтримка, волонтерство, хлопці добровільно записувалися на фронт, щоб зберегти цілісність і незалежність України. Зараз подекуди навіть розколюється суспільство, адже кожен пішов за своїми інтересами – політичними, економічними, дуже важко навіть приблизно відчути той дух об’єднання, який мав місце у 2014 році", – зазначає Василь Андріїв.

Він також нагадав і про зміну ставлення громадян до бійців.

"Учасників АТО не треба боятися. Це ті люди, які мають відчути підтримку свого народу, заради якого вони воювали на Сході. Подекуди відчувається або зневага, або боязнь. А люди є абсолютно адекватні і нормальні, тільки треба зрозуміти, що вони вже не такі, якими були до війни. Вони вже зовсім інші. З цим треба просто змиритися і допомогти їм адаптуватися до мирного життя", – додав Андріїв.

1

Фотовиставка Романа Дорожівського "Лінія "нуль". Межа байдужості" в Івано-Франківську вже не вперше. Вона об’їздила вже чимало міст України, бувала і за кордоном. До неї увійшли світлини двох фотографів – Тараса Рудика і Ольги Соловйової, яких Роман возив по лінії розмежування, щоб вони могли зафіксувати і показати все, як було насправді.

"На нашу думку, і, на жаль, воно так і є, байдужість – це основна причина, через що прийшла війна. Якщо би люди не жили за принципом "моя хата скраю, мене нічого не цікавить", то, можливо, по-іншому розвивались би події на Майдані, можливо, війна трохи по-іншому би йшла, – пояснює Роман Дорожівський. – Тому ми хочемо трохи розрухати наших людей і пояснити, що якщо вони далі будуть закривати очі на негативні речі, які відбуваються у суспільстві, то завтра чи післязавтра таке може бути і в нас. Ми від того не застраховані".

Під час концерту 10 сімей учасників АТО отримали ключі від квартир у рамках проекту "Житло воїнам АТО" від Міської асоціації учасників АТО. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: