fbpx

Сили АТО відведуть важку артилерію, тільки коли терористи припинять обстріл

Політика 15:46, 27.09, 2014

Оголошення "режиму тиші" дасть початок встановленню лінії розмежування, заявляють в РНБО.

Українська сторона почне поступове виведення важкої техніки з зони АТО на Донбасі тільки після повного припинення обстрілу з боку бойовиків хоча б на 24 години.

Про це заявив на брифінгу в суботу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий, пише "Укрінформ".

"Українська сторона погодила свою лінію розмежування між сторонами. Ці пропозиції передаються російській стороні, і вже росіяни здійснюють контакти з представниками незаконних збройних формувань. Таким чином, відбувається певна затримка. Це не означає, що українська сторона не виконує домовленості і не збирається, наприклад, відводити важке озброєння, як це передбачає перший етап. Але першим кроком, який би дозволив це зробити українській стороні, є встановлення "режиму тиші" – 24 години "режиму тиші" будуть означати початок відводу і власно встановленню цієї лінії розмежування",  сказав він.

Польовий поінформував, що робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню, до складу якої входять представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ і російські військові, продовжує діяльність. Зокрема, російські представники на чолі з заступником головнокомандувача сухопутних військ Росії генерал-лейтенантом Олександром Лєнцовим нині знаходяться в Донецьку.

"До першої ночі там проходила зустріч з представниками незаконних збройних формувань щодо встановлення режиму тиші. Результати цієї зустрічі нам невідомі",  зазначив він.

Як відомо, одне з положень прийнятого в Мінську 19 вересня Меморандуму передбачає відвід засобів ураження калібром понад 100 мм від лінії зіткнення на відстань не менше 15 км з кожного боку (за винятком зазначених нижче), у тому числі з населених пунктів, що дасть можливість створити зону припинення застосування зброї шириною не менше 30 км (зону безпеки).

Зазначимо, що перемир'я в зоні АТО, як і раніше, регулярно порушується. За минулу добу, незважаючи на режим припинення вогню, в зоні АТО загинув 1 український військовослужбовець, ще 8 отримали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: