fbpx

Синод ПЦУ заборонив священикам брати участь у виборах до Верховної Ради

Суспільство 21:07, 24.05, 2019

У Митрополичому будинку собору Святої Софії у Києві відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Правосланої Церкви України).

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір був призначений головою Синодального управління у справах молоді, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор – головою Синодального управління взаємодії з молодіжно-патріотичними громадськими об’єднаннями, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій – головою Інституту церковної історії.

Було визначено, що протягом місяця повинна завершитися реєстрація статутів Управлінь єпархій УПЦ (ПЦУ). Також розпочато процес реєстрації в новій редакції статутів монастирів та духовних навчальних закладів УПЦ (ПЦУ).

Відповідно до канонічного порядку закордонні візити, зокрема паломництва, повинні здійснюватися архієреями з благословення предстоятеля, митрополита Епіфанія.

Синод заборонив архієреям і клірикам висувати свої кандидатури для обрання до Верховної Ради України чи на посади місцевого самоврядування, де передбачене прийняття на постійну роботу.

Разом з тим їм дозволено у виключних випадках з благословення церковної влади балотуватися у депутати органів місцевого самоврядування при дотриманні відповідно визначених умов, інформує прес-служба ПЦУ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: