fbpx

"Такі різні – такі рівні": франківські інваліди виставили на аукціон свої картини, щоби зібрати гроші на пандуси

Суспільство 15:34, 04.10, 2016

У фортечні галереї "Бастіон" в Івано-Франківську відбулося відкриття виставки у рамках проекту "Такі різні – такі рівні". Художники з обмеженими можливостями створили картини, які виставлять на аукціон. Всі зібрані кошти витратять на встановлення пандусів.

Незважаючи на обмежені можливості, молоді художники живуть повноцінним життям і борються зі своїми проблемами. У роботах кожен вклав частинку себе, свої почуття та переживання.

Активіст громадської організації "Розвиток громади" Олександр Романов розповідає, що проект "Такі різні – такі рівні" проводили ще у грудні 2015 року спільно з благодійним фондом "Хребет". Люди з обмеженими можливостями вирішили влаштувати аукціон, а над картинами працювали в "Urban Space 100”.

"Нам довго відмовляли у проведенні виставки. Лише як вийшло домовитись, то одразу ж організували її, – зазначив Олександр Романов. – Зараз проводимо виставку-аукціон, щоб продати ці картини і спорудити пандуси у тих місцях, де самі автори картин потребують".

Один з можливих варіантів встановлення нового пандуса – кінотеатр "Космос", пише Репортер. Романов каже, що люди з обмеженими можливостями також хочуть ходити на сеанси і переглядати фільми.

Маломобільні люди намалювали шість картин, над якими працювали близько чотирьох годин.

"Ми запросили художника, який допомагав та підказував і в результаті вийшли отакі красиві роботи", – каже Романов.

Кожен зможе купити картину і зробити добру справу.

  •  
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: