fbpx

Тарас Прохасько знявся у фільмі Іри Цілик про Галичину 40-х років

Культура 20:14, 14.03, 2017

Франківський письменник Тарас Прохасько виконав роль наглядача церкви у короткометражному фільмі Іри Цілик "Дім".

Нещодавно завершилися зйомки нового короткометражного фільму Іри Цілик "Дім". Сюжет цієї холодної, дещо містичної стрічки розгортається у 40-х роках на Галичині і розповідає про людей, чиє життя кардинально змінили обставини, пише CUTINSIGHT.COM.

У фільмі зіграв відомий письменник з Івано-Франківська Тарас Прохасько. До цього він з’являвся лише у двох короткометражних стрічках Моха "Квіти святого Франциска" і "Втеча в Єгипет". Режисерка Ірина Цілик розповіла журналісту видання Антону Філатову про те, як з’явилася ідея запросити у фільм Тараса Прохаська:

"Коли я намагалася пояснити кастинг-директорці, який наглядач церкви потрібен нам в одному з епізодів, то все наводила Тараса Прохаська як певний референс: "Мені потрібен такий герой, щоб світився ізсередини". І от я дивилася-дивилася фотографії акторів, а потім думаю раптом – стоп, а хіба я не можу зняти самого Тараса?

Насправді типажно точні непрофесійні актори часом привносять у кадр таку особливу органічність, якої ніколи не зліпиш навмисно. В результаті мені було дуже цікаво попрацювати з Тарасом, сподіваюся, і він щось для себе отримав на нашому знімальному майданчику".

Головні ролі у картині виконали Катерина Молчанова ("Моя русалка, Моя Лорелей") і Дмитро Ярошенко ("Уроки української").

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: