fbpx

Тариф на міжміські перевезення на Прикарпатті зросте майже на чверть

Суспільство 10:57, 16.06, 2014

Вже з 1 липня тариф на пасажирські перевезення між населеними пунктами області зросте, ймовірно, на чверть.

Про це КУРСу повідомив керівник департаменту промисловості та інфраструктури Івано-Франківської ОДА Василь Ковальчук.

Сьогодні тариф на пасажирські перевезення між населеними пунктами області Прикарпатті складає 23 копійки з однієї особи за 1 кілометр. Ймовірно, вартість піднімуть до 30 копійок. Такі зміни відбуваються і в інших областях, каже Ковальчук, до прикладу, в Тернопільській області тариф піднімуть до 33-х копійок.

Останній раз вартість перевезення пасажирів в області піднімали у 2011 році. «Підняття тарифів пов’язане з ростом цін на пальне», – каже директор департаменту. «Як це не прикро, але це є необхідністю», – додає він.

Василь Ковальчук розповів, що до керівництва області звернулись найбільші компанії з пасажирських перевезень Прикарпаття. Вони наполягають на підвищенні тарифу, оскільки перевезення пасажирів стає нерентабельним у зв’язку з ростом цін на паливно-мастильні матеріали. Деякі перевізники навіть відмовляються від своїх маршрутів. Відтак керівництво області подало на розгляд у Міністерство юстиції пропозицію щодо підняття тарифів. Після розгляду у міністерстві акт має пройти погодження в Антимонопольному комітеті. «Після цього голова ОДА підпише відповідне розпорядження і тарифи таки піднімуть. Ймовірно, це станеться 1 липня», – розповів Василь Ковальчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: