fbpx

Те, що творить зараз СБУ, навіть не снилось Януковичу, – Пришляк на мітингу в Києві

Політика 10:31, 05.05, 2018

Свавілля СБУ, яке твориться сьогодні, не було навіть за Януковича – проводять обшуки активістів, блокують зустрічі представників опозиції з молоддю, а керівником Івано-Франківського обласного осередку можуть призначити організатора "тітушок" і побиття майданівців.

Про це заявила координатор Івано-Франківської обласної організації партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Тетяна Пришляк на мітингу РНС проти репресій і тиску на активістів біля СБУ.

Вчора відбулись масові обшуки в активістів РУХУ НОВИХ СИЛ в Києві, а днями раніше за вказівкою СБУ лідерам партії РНС Юрію Дерев’янку та Давіду Сакварелідзе відмовили у зустрічі з прикарпатськими студентами.

"Минулого тижня на Прикарпаття приїхали лідери "РУХУ НОВИХ СИЛ" Юрій Дерев’янко та Давід Сакварелідзе і їм не дозволили зустрітися з місцевими студентами. Ми з Юрієм Дерев’янком пройшли тяжкий шлях влади Партії регіонів. Відчуття дежавю у нас вже цілий рік, відколи створено РНС, але з таким брутальним свавіллям влади стикнулися вперше, Януковичу і не снилося. Така зустріч була б цікавою і викладачам, і студентам. Спочатку нам її погодили декани факультетів, міжнародники і політологи, журналісти. Всім цікаво було поспілкуватись з відомим грузинським реформатором Давідом Сакварелідзе. Юрія Дерев’янка також були зобов’язані, згідно з законом, прийняти, бо так говорить статус народного депутата. Однак в останній момент викладачі повідомили, що не буде нічого. Нам відповіли, що начальник Служби безпеки сидів у приймальні ректора, щоб, не дай Бог, ніхто не провів цю зустріч. Ми зараз стикаємось з тим, чого я особисто не бачила за часів Януковича", – сказала Тетяна Пришляк.

Вона також повідомила, що з неофіційних джерел стало відомо, що начальником СБУ в Івано-Франківській області хочуть призначити одіозного Тараса Вігірінського.

"Це людина, яка особисто організовувала побої євромайданівців Івано-Франківщини, активіста Максима Кицюка, який підняв студентство. Його було жорстоко вночі побито, і справа по цьому не рухається нікуди. Це людина, яка організовувала виїзд тітушок на Майдан, і цю людину Адміністрація Президента ставить керівником обласного СБУ. Якщо нам дадуть офіційну відповідь, то ми на це будемо обов’язково реагувати. Кажуть, що він уже пройшов погодження і співбесіду на Банковій", – заявила Пришляк.

Координатор "РУХУ НОВИХ СИЛ" в Івано-Франківській області закликала українців продовжувати боротьбу:

"Зараз робиться усе для того, щоб нас залякати, забрати у нас віру і щоб ми нічого не робили. Але ми повинні боротись за Україну, за яку вмирали наші хлопці на Майдані і на війні".

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: