fbpx

Технологічний прогрес у виробництві домашнього текстилю

Суспільство 19:31, 08.05, 2018

Зараз без неї ми просто не уявляємо свого життя. А колись вона була доступна виключно аристократам і дуже заможним людям. Мова про постільну білизну.

Як було раніше

Домашній текстиль древній, як піраміди Єгипту. Саме його жителі першими почали ткати з льону. А слов’яни плели подобу тканини з волокон луб’яних рослин. Зрозуміло, що робилось це все вручну. А вже сьогодні весь технологічний процес виготовлення матеріалу повністю автоматичний.

Хоч технічний прогрес і стрибнув набагато вперед, проте незмінним лишився факт, що спати краще за все на натуральній тканині. Та чи варто зовсім відмовлятись від виробів зі штучних волокон?

 

Штучні чи натуральні?

Як отримують штучні волокна? Ви здивуєтесь, але з натуральної сировини. Наприклад, якщо целюлозу обробити певними хімічними речовинами, то вийде віскоза. Вона майже ідентична бавовні, м’яка, добре всмоктує вологу, а ще добре фарбується.

Багато запитань виникає до синтетики. Подібні волокна погано "дихають", не вбирають вологу. А ще їх треба часто прати, аби вони не бились струмом.

А чи знали ви, що перші подушки з’явилися в стародавньому Єгипті. І єдиною функцією подушки було зберегти зачіску людини, яка на ній спить. Зараз же виробники використовують порожні волокна, їх основа – поліестер. Такі наповнювачі довго служать та безпечні для людини. А от ковдри та подушки, набиті пухом чи пір’ям, можуть бути причиною сильної алергії, їх потрібно періодично чистити, аби там не завелись паразити.

 

Екологічні технології

У далекі часи матеріал для постільної білизни був не лише виключно натуральний, а й лише одного кольору – білого. Наразі українські компанії-виробники користуються екологічно безпечними та якісними барвниками, вироби з яких можна подивитись, наприклад, в інтернет-магазині домашнього текстилю https://bayubay.com.ua.

Також українські виробники все активніше переходять на екологічні види обробки. Наприклад, фарбують і вибілюють полотно не хлором, як раніше, а пероксидом водню. Це вбиває усі погані мікроби та бактерії, робить тканину більш безпечною для здоров’я людей та подовжує життя простирадлам та наволочкам. Раніше сам процес фарбування проходив за високої температури. Зараз найчастіше – за низької. Це економить ресурси та робить матеріал більш зносостійким.

З кожним роком все більше українських компаній домашнього текстилю користуються біотехнологіями. Наприклад, обробляють текстиль ферментами замість хімікатів.

У наш час, аби ознайомитись із великим каталогом домашнього текстилю для дому в Україні, не обов’язково шукати спеціальних майстрів і платити шалені гроші. Уся інформація про продаж текстилю є на сайтах виробників: ціни, характеристики, різноманітні кольори. В один клік можна купити будь-який комплект, який пропонують українські виробники. Вибір настільки широкий, що може задовольнити найвибагливішого покупця.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: