fbpx

Тендер на закупівлю тролейбусів для Франківська виграла фірма з кримінальним досвідом

Економіка 21:02, 18.03, 2017

Підприємство з Дніпра ТОВ "Торговий Дім "Літан", яке фігурує у кількох кримінальних справах, виграло тендер на закупівлю двох тролейбусів для Івано-Франківська.

Комунальне підприємство "Електроавтотранс" провело тендер через систему ProZorro на закупівлю двох тролейбусів, які були в користуванні, з очікуваною вартістю 1,3 млн гривень.

У торгах взяли участь два підприємства – ТОВ "Ромкост", яке запропонувало ціну 1 273 500 гривень, та ТОВ "Торговий Дім "Літан", яке виграло тендер з пропозицією 1 271 700 гривень.

За даними системи YouControlТОВ "Ромкост" зареєстроване у селі Сілець Тисменицького району, а його основним видом діяльності є оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.

ТОВ "Торговий Дім "ЛІТАН", що перемогло в тендері, зареєстроване у Дніпрі, має досвід постачання тролейбусів міським радам та… фігурує у кількох кримінальних справах.

Так, в Дніпрі службові особи ТОВ "Торговий Дім "Літан" підозрюються в тому, що внесли в офіційні документи завідомо неправдиві відомості щодо порядку митного оформлення трамвайних вагонів типу "Татра-ТЗ", поставлених в подальшому комунальним підприємствам Києва, Харкова, Сум, Одеси, Тернополя, Миколаєва, Донецька та інших міст України.

У Херсоні ця фірма фігурує у кримінальному провадженні щодо посадовців міської ради. За версією слідства, керівництво комунального підприємства "Херсонелектротранс" домовилося із представниками ТОВ "Торговий дім "Літан" щодо придбання 12 тролейбусів Skoda 14 Tr за завищеною від ринкової вартістю. З цією метою розробили відповідну тендерну документацію та специфікацію, що створює штучні умови для акцепту пропозиції ТОВ "Торговий дім "Літан". Зокрема, це підприємство було визнано переможцем у тендері з пропозицією постачати тролейбуси за ціною 1 112 310 грн за одну одиницю. Однак ринкова вартість одного тролейбуса становить від 530 000 до 900 000 грн.

До речі, тролейбуси такої ж марки (Skoda 14 Tr) ТОВ "Торговий дім "Літан" має поставити і в Івано-Франківськ за ціною 635 850 гривень за одиницю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: