fbpx

Тендерний новачок і фірма нардепа облаштують озеро в Івано-Франківську за майже 9 мільйонів гривень

Суспільство 18:50, 02.05, 2019

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міськради за результатом відкритих торгів підписав дві угоди з ТОВ "ПБС" і ПП "Фірма Діко" на роботи з благоустрою міського озера. Сума двох контрактів становить 8,72 млн грн.

Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro, пишуть Наші гроші.Львів 

Закупівлю проводили за двома лотами. За першим договором вартістю 5,26 млн грн ТОВ "ПБС" проведе ремонт пішохідної зони довкола озера з облаштуванням велодоріжки. Також у перелік робіт входить облаштування стрітбольного майданчика.

За іншим контрактом приватне підприємство "Фірма Діко" облаштує оглядовий майданчик довкола озера. Проект передбачає, що підрядник обладнає майданчик лавками, вуличними меблями, бетонними квітниками і клумбами. Ціна робіт становитиме 3,49 млн грн. Обидві фірми повинні завершити роботи до кінця 2019 року.

Окрім переможців, участь у торгах, в обох лотах, взяло ТОВ "ПМК-113". Пропозиції цієї компанії були дешевшими на 13 та 199 тис. грн відповідно. Однак тендерний комітет відхилив пропозиції фірми, оскільки вона не надала підтвердження виконання аналогічних робіт та витяг з реєстру платників податків.

ТОВ "ПБС" зареєстроване в Івано-Франківську і переважно подається на тендери з ремонту автомагістралей. Офіційно фірма належить Іванні Непик, а керівником є Олексій Пастернак. Контролює підприємство народний депутат від БПП Олександр Шевченко.

З початку 2018 року ТОВ "ПБС" отримало 83 держзамовлення на 3,38 млрд грн, серед яких 1,37 млрд грн на роботи в Івано-Франківській області.

Приватне підприємство "Фірма Діко" зареєстроване менше двох років тому у селі Підвербці Тлумацького району. Це перше державне замовлення підприємства. Кінцевим бенефіціаром фірми зазначений Андрій Дідик. Раніше Андрій Дідик виграв у тендерах як фізична особа-підприємець і з початку 2018 року отримав шість державних підрядів на суму  4,3 млн грн. Всі від департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою та департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації.

Як писав КУРС, капітальний ремонт на міському озері розпочали минулої весни. Втім, обпеклися на ненадійній підрядній організації, яка виграла тендер за системою "Prozzoro". Тож виконавця робіт довелося замінити.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: