fbpx

Тепловиків не будуть відключати від газу в опалювальний період

Суспільство 21:37, 14.11, 2018

Кабмін офіційно заборонив відключати Теплокомуненерго від газу в опалювальний період і знизив рівень обо'язкових платежів у цей час.

КУРС писав, що з 1 грудня НАК "Нафтогаз України" отримав виняткове право ініціювати відключення підприємств ТКЕ від газопостачання при наявності у них заборгованості. 
 
 
Сьогодні Кабінет міністрів запровадив заборону на відключення газу для теплопостачальних підприємств в опалювальний період. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко у Facebook.
 

"На уряді ухвалили рішення, які забезпечать безперебійне постачання газу теплопостачальникам під час опалювального сезону. Встановили пряму заборону на відключення та обмеження енергопостачання теплопостачальних підприємств від газу в опалювальний період",  наголосив Зубко.

Також, за його словами, уряд підтримав теплопостачальні підприємства в умовах підвищення тарифу на газ, інформує 5 Канал.

"Врегулювали питання розрахунків підприємств ТКЕ і ТЕЦ з НАК "Нафтогаз" за природний газ. Для підприємств ТКЕ у період з 1 грудня 2018 р. до 1 квітня 2019 року рівень розрахунків з НАК за постачання газу складе 78%, а для ТЕЦ  60% (на сьогодні він становив 90%)", – поінформував віце-прем'єр.

Він підкреслив, що українці мають бути захищені від безвідповідальності місцевих чиновників, які не спроможні забезпечити теплопостачання в їхні оселі. А прийняті урядом рішення дозволять забезпечити українців взимку теплом, додав Зубко.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: