fbpx

Теплий вікенд у Франківську: екстремальні польоти, театральна прем'єра чи лекція з чорним гумором та УНР-хардкором

Стиль життя 08:01, 04.11, 2017

Хоч осінніх жовтогарячих барв на вулиці вже менше, вікенд обіцяє бути теплим. В Івано-Франківську та за його межами планується багато розваг, як для пасивних, так і активних прихильників спорту. Та не весь відпочинок може бути екстремальний. Знайдеться й чимало культурно-мистецьких розваг. Засиджуватися вдома цими днями КУРС вам не радить. Тому ми підібрали кілька цікавих атракцій.

Побачити, що таке гра Боча

Цими днями у приміщенні манежу Коледжу фізичного виховання відбудеться Кубок Західної Ліги з гри Боча. Близько півсотні спортсменів з різних областей України, які пересуваються на кріслах колісних, візьмуть участь у змаганнях. В рамках Кубку представлено паралімпійський вид спорту – Боча як засіб соціальної адаптації людей з інвалідністю, який тільки набуває популярності в Україні.
Відкриття змагань за Кубкок Західної Ліги з гри Боча розпочнеться сьогодні о 10 год. Далі відбудуться командні/індивідуальні змагання за класами. Фінальні командні/індивідуальні змагання за класами розпочнуться завтра о 10 год.

1

Налаштуватись на біг

Біг – це не просто вид спорту, один з методів схуднення, ефективне кардіо чи таке інше. Біг – це спосіб мислення. Свобода, яку відчуваєш, щойно прохолодне повітря потрапляє у твої легені. Щастя, яке усвідомлюєш, коли вітер в вухах приглушує зайві думки. Легкість, яка переповнює, коли набираєш швидкість і повністю концентруєшся на власному диханні.
Саме тому сьогодні о 12 годині команда ресторану "Zdorovyu" влаштує лекторій на тему "Біг як спосіб мислення", на якому своїми думками та досвідом поділяться члени бігового клубу – любителі та професіонали, які точно мають що розповісти та знають, як надихнути вас до нових звершень, до змін, до того, щоб врешті-решт перебороти власний страх та лінь і прокидатись щасливими та сповненими енергії!

2

 

Повболівати за "Прикарпаття"

Сьогодні о 14 годині на стадіоні "Рух" у рамках Чемпіонату України, Друга Ліга, Група А, 19 тур, ФК "Прикарпаття" зіграє з ФК "Агробізнес" з м. Волочиськ (Хмельницька обл.)

3

Ціна квитків: від 20 грн.

 

Відчути висоту

Щоправда, для цього доведеться добратися до Коломиї. Група "Extreme Travel" пропонує польоти на різних літаках та навіть стрибки з парашутом. А погода сприятиме такому відпочинку якнайкраще!

Політати можна буде на літаках UR-PAMA, Зодіак-701. Пасажири, яким пощастить сидіти поруч з пілотом, матимуть можливість спробувати керувати штурвалом літака!

Також є можливість політати на мотодельтаплані.

Час польоту – від 10 хвилин.

Польоти здійснюються на благодійній основі.

4

Стрибки з парашутом здійснюватимуться з літака АН-2 на висоті 800 м чи 3000 м.

Стрибок із 800 м – без інструктора, парашут відкривається автоматично, 2-3 с вільного падіння, попередньо проводиться тригодинний інструктаж. Стрибок із 3000 м – з інструктором, керує парашутом інструктор, до 50 с вільного падіння, без проведення інструктажів.
Ціна: 800 м – 750 грн, 3000 м – 3000 грн.

5
За подробицями можна звернутися за телефонами: +38 098 949 4007 та +38 066 102 3032 (Роман).

 

Інтенсив з розвитку уяви та креативності

Сьогодні об 11 годині Центр сучасного мистецтва в Івано-Франківську пропонує незвичний інтенсив.

Методика розвитку уяви та креативності дає можливість розкрити і вдосконалити твої творчі здібності в графіці. Можна також дізнатися, які секрети приховує мова візуальних комунікацій, що таке модульна графіка та як мистецтво впливає на свідомість людини. А також почути цікаві факти, спробувати унікальні вправи і отримати надихаючу інформацію.
Учасники отримають інструменти для роботи з ідеями, розвитку образного та абстрактного мислення і подолання творчої кризи.

6
Заняття проведе Рамазанов Руслан – графічний дизайнер, спеціаліст у сфері брендингу та візуальних комунікацій. Автор ідеї та керівник творчо-освітнього проекту Exellema.
Тривалість – 4 години.
Вартість участі – 200 грн. За умови попередньої оплати – 150 грн. У вартість включено навчальні матеріали.
Попередня реєстрація за посиланням: http://goo.gl/forms/FXt6QZmLRtoIoXTE3 Кількість місць обмежена.
За інформацією звертатись за телефоном +38 097 905 41 55 – Інна.

 

Піти на епічну лекцію з чорним гумором та УНР-хардкором

Лекцію "Фантастична революція та де її шукати. 1917 рік" проведуть засновник журналу "Артефакт", історик та журналіст Роман Коржик та менеджер журналу Аліна Сторож.

Йтиметься про 1917 рік, Грушевського, Центральну Раду, Петлюру, Винниченка та інших соціалістів, які сто років тому розпочали будувати молоду державу, відмовилися від армії та поринули у пітьму. Тільки чорний гумор, тільки нові смисли, тільки УНР-хардкор!
Чому у Грушевського при в’їзді до Києва згоріла борода, але його можна називати батьком-засновником?
Що робив і де був Євген Коновалець, коли Винниченко пропагував ліву риторику?
Чому Симон Петлюра постійно курив дешеві цигарки та чи має стосунок його звичка до підгорілої бороди Михайла Сергійовича?
Як влада УНР намагалася випередити Леніна і Троцького та організувати свій УНР-СРСР з блек-джеком, трудовими конгресами та робітничо-селянськими тусівками?

7
Відповіді на ці та інші запитання – сьогодні ввечері о 18 годині в "Urban Space 100". Вхід вільний.
 

Провести правильний жіночий недільний ранок

Завтра о 10 годині у йога-студії "Намаскар" відбудеться семінар "Практика йоги в трьох періодах жінки". Учасники визначать та виконають практики: асани, мудри, пранаями, корисні перед жіночими днями та після них, асани, що сприяють вагітності, під час вагітності та після пологів, розкажуть, як змінюється практика після 40-45, що є головним і на що слід звернути увагу.

8

Адреса: Грюнвальдська, 14Б

Ціна: 150 грн

 

Відвідати театральну прем’єру

Прем’єра вистави Ореста Пастуха "Той, хто платить" відбудеться саме цієї неділі на сцені Франківського драмтеатру.

"В нашому світі гроші вирішують все! А у світі Олександра за гроші можна купити навіть… Але не будемо розкривати інтригу! За предивним бажанням мсьє Амількара і волею його тугого гаманця троє цілком чужих людей сплітаються тісними родинними узами, для того щоб переконатися – є речі, які не продаються! 
Інтригуюча французька драмо-комедія Іва Жаміака про кохання і бухгалтерію примусить і замислитись, і чимало посміятися!" – йдеться в анотації.

9
Початок о 18 годині.

Ціна квитків: від 30 грн.
 

Відчути смак моря

Чудова нагода прочитати за вихідні книжку "Сіль для моря, або Білий кит" Анастасії Нікуліної і у неділю піти на презентацію у Книгарню "Є".

Гостросоціальний роман-буря "Сіль для моря" – дебютна книга авторки.

Чотирнадцятирічна Ліза не знаходить спільної мови ані з батьками, ані з однокласниками. Здається, єдині, хто її розуміють, – це море і хлопець під загадковим ніком Білий Кит. А ще дивна Анна, яка вчить: "Головне не те, що зовні, і не ті, хто навколо. Головне, що в тебе всередині". Чи випадкова їхня зустріч? Чи зустрінуться Ліза і Білий Кит? І хто кого порятує, коли настане час відплати? Ця історія про довіру, зневіру і про любов. Вона про нас із вами – дорослих і юних, розумних і наївних, романтиків і прагматиків. Зрештою, ця книжка про те, що сенс життя не в тому, що є смерть.

10

Адреса: вул. Незалежності, 31, 3 поверх.

Початок о 18:30.

Вхід вільний.

 

Теплого осіннього відпочинку Вам! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: