fbpx

Тераси в заміському будинку

Стиль життя 18:49, 30.07, 2018

Часто до будинку прилаштовують відкрите приміщення з дахом або без, яке називається терасою. Це зона відпочинку, яку розміщують поруч з басейном, шезлонгом, садом. Вона може як прилягати до дому, так і розташовуватися окремо. Тераса додає родзинки саду, створюючи красивий і затишний простір поруч з будинком.

Плюси використання тераси на ділянці

В основному мешканці використовують терасу влітку і навесні. Вона здатна розширити простір будинку, створити місце для читання і зустрічей з друзями, застіль, каміна, барбекю. Якщо в ній є дах, тераса добре захищає від сонця. Терасу без вікон зазвичай оснащують москітними сітками, які підвищують комфорт відпочинку, вберігають від комах. Професіонали рекомендують будувати терасу в тіні дерев. В таких умовах вона не перетвориться на сауну навіть при сильній спеці.

Існують різні види терас. Вона може бути:

  • цегляною;
  • кам'яною;
  • дерев'яною;
  • бетонною.

Бажано, щоб вона була зроблена з такого ж матеріалу, що і будинок. Так всі деталі будуть гармоніювати. Якщо тераса дерев'яна, матеріал для неї попередньо обробляють розчином солей міді. Вона вимагає догляду  раз на півроку її змащують спеціальним просоченням і покривають фарбою.

Прибудова може бути частиною будинку. У такому разі вона має з ним спільну покрівлю та фундамент. Якщо тераса садова і стоїть відокремлено, під неї не заливають фундамент.

Прибудову не можна розміщувати над каналізаційними і водопровідними трубами, інакше в разі ремонту виникнуть проблеми. Підноситься прибудова на бетонній основі. За формою розрізняють квадратну, прямокутну терасу. Популярні прибудови неправильної форми.

Закрита тераса може бути оформлена розсувними віконними блоками. При бажанні їх можна відкрити. Засклена прибудова захищає від дощу і вітру. Замість скла у вікнах часто використовують оргскло або полікарбонат. Недоліками цих матеріалів є парниковий ефект, який створюється всередині тераси при високій температурі.

Тераса напівзакритого типу тримається на стовпах або опорах. У ній є дах, але не стіни.

До напівзакритих терас відносяться і ті, що мають стіни, але не дах. Вони виконують обмежувальну функцію, сприяють єднанню з природою. Найчастіше такий тип тераси розташовують на другому поверсі, балконі або підвищенні. У таких випадках стіни виконують ще й функцію захисту. Якщо є бажання, можна висадити кущі або рослини. Вони створять живу стіну.

 

Види терас і їхні особливості

Прибудова пергола відрізняється дірявим дахом. Каркас має ажурну конструкцію. Його можна використовувати для створення огорожі з рослин.

Тераса на даху обов'язково має огорожу, яка може бути у вигляді парканчика. Може бути і дах, що захистить від сонця і дощу.

Вибираючи тип тераси, потрібно продумати її призначення та особливості використання. Відкрита тераса не має ні стін, ні даху. Майданчик може мати огорожу. На терасі розставляють меблі і предмети інтер'єру. Замовивши будинок з терасою від Domriy, можна перекласти всі клопоти, пов'язані з облаштуванням прибудови, на фахівців. Вони запропонують оригінальні і сміливі рішення для кожного клієнта.

Тераса-патіо відрізняється тим, що стоїть на узвишші. У ній обов'язково повинен бути камін. Поруч можна розбити ставок або альпійську гірку. Її прикрашають зеленими рослинами, камінням, декоративними елементами.

1

Межі тераси повинні бути чіткими, розділятися з ділянкою. Для цього підійдуть бордюр, кам'яна кладка, вазон, клумба. Там можна поставити стіл і стільці, диван, лавки, лежак. На терасі також можна розмістити гамак і гойдалки. Деталі обстановки потрібно вибирати таким чином, щоб вони не псувалися через погодні умови. Терасу можна використовувати як обідню зону.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: