fbpx

Терористи порушили умови перемир'я

09:26, 23.06, 2014

Лише за одну ніч 22 червня ц. р. силами незаконних збройних формувань було вчинено одинадцять обстрілів позицій Збройних Сил України в районі Краматорська, Слов’янська, Артемівська та інших міст.

Упродовж дня бойовики зробили послідовну серію нападів і мінометних штурмів на українських прикордонників в районі населених пунктів Червонопартизанськ, Бірюкове та Ноздрівка на Луганщині. Провокації продовжуються, – повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ

"Як вияв твердого наміру захистити життя людей і безпеку держави, Президент України -Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко розпочав реалізацію мирного плану врегулювання становища в окремих районах на сході країни. Першим кроком став наказ Президента України Збройним Силам, Національній гвардії, прикордонникам і підрозділам Міністерства внутрішніх справ України в односторонньому порядку припинити вогонь. Курс на встановлення миру дотримується Україною неухильно", – йдеться у повідомленні.

 

Позиція Глави української держави знайшла одностайну підтримку всього міжнародного співтовариства.

У відповідь на ініціативи, здатні відновити мир, бойовики та терористи продовжили збройні атаки, зухвало порушуючи умови перемир’я.

Бандитські замахи терористів, націлені на ескалацію становища, вимагають негайного і рішучого міжнародного засудження.

Україна звертається до всіх іноземних партнерів із закликом підтримати послідовні зусилля нашої держави для відновлення миру та безумовну реалізацію положень Женевської заяви від 17квітня ц. р. усіма її сторонами.

"Головна вимога стосується Росії. Наша держава разом з усім міжнародним співтовариством очікує від Російської Федерації реальної і діяльної підтримки мирного плану Президента України, ефективного захисту кордону від терористів та застосування всього безумовного впливу на незаконні терористичні угруповання на сході країни для негайного припинення вогню та складення ними зброї. Будь-яке заохочення терористів матиме критичні наслідки",  закликає МЗС.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: