fbpx

"The Frankiver": 15 студентів створили обкладинки для нового міського журналу

Культура 19:25, 11.06, 2018

У рамках конференції Design Village в Івано-Франківську відбувся воркшоп відомого графіка, дизайнера, професійного ілюстратора Сергія Майдукова.

Воркшоп "The Frankiver" Сергія Майдукова проходив у майстерні MetaLab відновленого простору на заводі "Промприлад".

КУРС писав, що на "Промприладі" збирають літню лабораторію MetaLab – міську школу-лабораторію, де слухачі зможуть навчатися, досліджувати Франківськ та розробляти проекти для міста.

Впродовж двох днів студенти-учасники воркшопу створювали ілюстровані обкладинки для уявного міського журналу – малювали і перетворювали свої ескізи на комп'ютерну графіку. Воркшоп проходив за мотивами проекту "The Parisianer", який в свою чергу вибухнув як яскравий епігон "The New Yorker".

1

"Зазвичай на початку я розминаюся разом зі студентами на якійсь простій задачі, щоб разом поштурмувати ідеї. Даю зрозуміти, як можна оцінити ідею, що в ній є, чого не вистачає, – пояснював специфіку створення ілюстрацій Сергій Майдуков.  Потім разом починаємо, власне, працювати над темою. Студенти роблять скетчі, я оцінюю, разом обираємо, з чим студент іде до фіналу. Потім студент починає працювати над обкладинкою, я ставлю питання, допомагаю".

2

Дизайнер в одному зі своїх інтерв’ю розповів, що коли сам вчився, йому дуже не вистачало теорії у професії та фахових порад. Тому тепер, коли є можливість, старається ділитися тим, що знає: дає воркшопи, читає лекції.

Сергій Майдуков – художник-урбаніст. Малює міста. Особливе ставлення має до Івано-Франківська. Каже, що любить це місто і зве його "по-рідному" Франик. Зізнається, що історія для нього визначає образ міста більше, ніж вежі і вокзали. Таке ставлення до Франківська проявилося у роботах, що їх підготували студенти Майдукова. 

Учасники воркшопу намалювали 15 обкладинок. "Вони всі класні",  відгукнувся про роботи франківців Сергій Майдуков.

"Конференцію Design Village третій рік організовують та проводять франківські дизайнери та іт-фахівці. Ми не окрема організація, працюємо кожен на своїй роботі, просто раз на рік збираємось докупи, щоб влаштувати у Франківську одну з найкрутіших, якщо не найкрутішу, дизайн-подію в Україні", – розповіла КУРСу речниця івенту Єлизавета Кейль.

За її словами, Майдуков, який дуже любить Франківськ, запропонував воркшоп зі створення обкладники журналу "The Frankiver" – бо чому би такому не виходити у Франківську. Була ідея зробити ні на що не схожу графіку, яка би впадала в око, запам’ятовувалася і разом із тим була би, на відміну від уявного журналу, дуже реальною, дуже франківською.

"Була ідея попрацювати над вигадкою. Не чекали, що вигаданий контент буде такий несподівано яскравий і настільки впізнаваний. Здається, що варто робити журнал",  каже Єлизавета Кейль.

Довідка:

Сергій Майдуков – український художник, дизайнер та професійний ілюстратор, працював з The Washington Post, The Architectural Review, Diplomat, The Boston Globe, Buro 24/7, Adobe Systems, Brussels Airlines, The Village Voice. Ілюстрував український Esquire. Має авторські проекти, присвячені Києву. Працює з багатьма міжнародними виданнями, крім російських. Виріс у Донецьку.

3

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: