fbpx

The Guardian вийшла з фото Джамали та заголовком "Ти слухаєш, Путін?"

Суспільство 10:13, 15.05, 2016

Британська газета The Guardian вийшла з фотографією української фіналістки "Євробачення" на обкладинці. У передовиці, в головній статті сьогоднішнього номеру, – про політичні акценти пісні Джамали "1944".

У статті йдеться про ситуацію в окупованому Росією Криму та репресії щодо кримських татар, пише ДТ.

Джамала перемогла у фіналі "Євробачення" з піснею "1944". Підтримку українській співачці в соцмережах засвідчили посли багатьох країн Європи. 

Британська газета The Guardian вийшла з фотографією української фіналістки "Євробачення" на обкладинці. Передовицю номеру від 14 травня прикрасив знімок Джамали, який супроводжується заголовком "Ти чуєш, Путін?".

Видання також присвятило представниці України велику статтю, що стосується політичних аспектів її пісні.

"Європейці можуть показати, що вони "не байдужі до страждань" в Криму, який був анексований Росією, голосуючи за Україну на конкурсі Євробачення", – пише The Guardian.

Журналіст видання підкреслює, що історичний контекст пісні "1944" стосується як депортації кримських татар, так і нинішньої ситуації на півострові. У статті приділено увагу політичної ситуації в окупованому Росією Криму та репресій відносно кримських татар.

"Якщо я виграю, це буде означати, що сучасні європейці не байдужі і готові почути про біль інших людей і готові співчувати", – цитує газета Джамалу.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: