fbpx

Тлумацькі освітяни купили дрова, не помітивши на тендері дві фірми одного власника

Економіка 14:15, 23.03, 2019

Відділ освіти Тлумацької міської ради за результатами відкритих торгів підписав договір з ТОВ "Захід енерго системс" на закупівлю дров. Сума контракту становить 744 тис. грн.

Згідно з договором, компанія-переможець до кінця 2019 року постачатиме дрова твердої породи у навчальні заклади Тлумацької ОТГ. Загалом купили 650 кубометрів дров по 1150 грн за м³. Така вартість відповідає середньоринковій, хоча військова частина 1241 Нацгвардії в Івано-Франківську придбала аналогічний товар дешевше – по 1000 грн за кубометр, пишуть "Наші гроші. Львів".

Єдиним конкурентом на торгах виступило приватне підприємство "ПС Компані" із пропозицією на 997 грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались та не знижували вартість своїх послуг. Варто зазначити, що приватне підприємство "ПС Компані" за будь-яких обставин не змогло б перемогти у тендері, оскільки не завантажило жодного документа.

ТОВ "Захід енерго системс" створене 5 місяців тому і зареєстроване у Червонограді, а його власником і директором зазначено Олексія Слободяна. Також йому належить майже 91% фірми "конкурента" ПП "ПС Компані".

Згідно із Законом України "Про публічні закупівлі", ці компанії є пов’язаними, оскільки одна особа має понад 25% у статутному капіталі обох учасників торгів. Відтак тендерний комітет повинен відхилити обох учасників, однак не зробив цього.

Згідно з довідками компаній (документи "ПС Компані" ми знайшли на інших торгах), фірми перебувають за однієї адресою в Червонограді та мають спільні телефони.

ПП "ПС Компані" прописане у Києві, за адресою, де зареєстровано ще понад 270 компаній, а власником решти 9% відсотків статутного капіталу і директором є Юлія Дацька. З 2018 року Юлія Дацька є директором ТОВ "ВКФ Фарби України". Ця фірма була одним із забудовників житлового комплексу "Шевченківський квартал" у Києві, будинки якого у вересні 2018 року арештував суд. Зараз поліція проводить слідство щодо заволодіння посадовими особами "Фарби України" в 2016-2017 рр. коштами інвесторів в особливо великих розмірах.

ТОВ "Захід енерго системс" за 5 місяців свого існування підписало 11 контрактів на 2,66 млн грн, усі з яких на постачання твердого палива. "Захід енерго системс" 5 разів перетиналось на торгах з "ПС Компані" й у кожному випадку остання компанія не завантажила жодного документа.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: