fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Томенко просить Генпрокуратуру інформувати про розслідування діяльності ізраїльської компанії щодо переробки відходів у Калуші

Томенко просить Генпрокуратуру інформувати про розслідування діяльності ізраїльської компанії щодо переробки відходів у Калуші

Суспільство 10:33, 30.12, 2014

Голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко звернувся до Генерального прокурора України Віталія Яреми з проханням поінформувати про розслідування фактів щодо скандальної історії з вивезенням шкідливих відходів фірмою "СІ Груп" з Калуша.

Микола Томенко звертає увагу на інформацію, яка поширюється у ЗМІ, згідно з якою через змову колишніх чиновників Мінекології та підприємців компанією "СІ Груп" було "освоєно" 1,5 млрд державних коштів за утилізацію шкідливих відходів. Однак замість небезпечних речовин на утилізацію за кордон переважно вивозилися десятки тисяч тонн українського чорнозему. Причому Україна платила за таку "утилізацію" кожного кілограма неіснуючого гексахлорбензолу в середньому 35 грн, – повідомляє Калуш.фм з посиланням на прес-службу політика.

Експерти стверджують, що дана фірма належить Іллі Марчевському, та її діяльність пов’язують із колишнім Міністром енергетики та вугільної промисловості України Едуардом Ставицьким.

Як відомо, у Польщі також ведеться розслідування за фактом вчинення аналогічного правопорушення компанією "СІ Груп", зауважує Микола Томенко.

Крім того, Голова Комітету звернув увагу, що нещодавно Господарський суд Івано-Франківської області зобов’язав місцеву владу виплатити фірмі "СІ Груп" ще 294, 3 млн грн боргу за послуги зі збирання шкідливих відходів на полігоні під Калушем в 2013 році.

З огляду на це Голова Комітету з питань екологічної політики просить Генпрокуратуру перевірити факти, викладені у його зверненні, та поінформувати про результати розслідування кримінального провадження щодо цієї справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: