fbpx

ТОП-10 популістських заяв українського уряду: Насалик відзначився двічі. ІНФОГРАФІКА

Суспільство 20:20, 12.09, 2017

Портал "Слово і діло" проаналізував проблему, присвячену різноманітним обіцянкам членів Кабінету Міністрів України.

Інформацію представили сьогодні на прес-конференції політичні експерти Валентин Гладких і Олександр Москалюк, а також аналітик порталу "Слово і діло" Віктор Гаврилюк.

Розпочинаючи прес-конференцію, політичний експерт Валентин Гладких згадав про цитату прем’єр-міністра Володимира Гройсмана стосовно популізму в політиці уряду:

"Політика Уряду буде абсолютно реалістичною. Ми антипопулісти. Ми не будемо приймати жодних рішень, які будуть шкодити українській державі, державності і людям. Ми не сприймаємо жодної популістської риторики". 

Експерт зазначив, що ця заява прем'єра не витримує критики, й показав відео з популістичними обіцянками глави Кабміну та членів уряду.

При цьому Гладких озвучив основні критерії визначення популістичних обіцянок. За словами експерта, такі обіцянки даються виходячи з очікувань виборців, без урахування реальної можливості їх виконати.

Він зазначив, що популістичні обіцянки не містять конкретних критеріїв, за якими можна було б перевірити, виконані вони чи ні, не прив'язані до конкретних термінів виконання або не стосуються безпосередніх повноважень політика.

Своєю чергою, аналітик "Слова і Дела" Віктор Гаврилюк озвучив десять найяскравіших популістичних обіцянок прем'єра та уряду. Серед них обіцянка прем'єра знизити смертність українців від серцево-судинних захворювань, обіцянку голови Міненерго Ігоря Насалика про те, що після закриття шахт люди не залишаться без роботи, та загальні для Гройсмана та віце-прем'єра Володимира Кістіона обіцянки за кілька років привести дороги в нормальний стан.

"На превеликий жаль, попри свою постійну й слушну критику популізму та популістів, Володимир Гройсман та члени його Кабміну, як показує наш аналіз, самі також заражені цією бацилою. Єдине, що дає підстави для оптимізму, – те, що зростає усвідомлення згубності популізму для суспільства, а отже, й необхідності позбавлятися цієї зарази. Як би там не було, але ми мусимо допомогти нашим можновладцям вилікуватися від хвороби популізму", – підсумував Гладких.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: