fbpx

Торшери: види та особливості конструкції

Суспільство 10:06, 14.02, 2019

Гнучкі, вигнуті, екстраординардні, розкішно-золоті, торшери-прожектори – це практичне рішення для різних інтер'єрів: хай-тек, лофт, класика, мінімалізм, арт-деко, ф'южн. Вони надають приміщенню витонченості і стилю. Вони вдало підкреслюють інтер'єрні особливості.

Що таке торшер?

Торшер (фр. "torchère" / факел)  підлоговий світильник, який застосовується в житлових або службових приміщеннях, а також на вулиці. Це різновид світильника на високій підставці з абажуром, що створює потужне джерело освітлення.

1

Торшери служать людям уже кілька століть, тому до сих пір продовжують зазнавати дизайнерських змін. Але класичні моделі досі залишаються найбільш популярним видом освітлення і застосовуються не тільки як елементи декору, а й як ефективне освітлення.

Переваги освітлення за допомогою торшерів:

  • Не тільки функціонал, але і декор
  • Мобільність (можна переносити торшер у різні кімнати)
  • Може створити альтернативну зону для читання та відпочинку
  • Швидкий монтаж освітлення
  • Стабільність торшера
  • Змога застосовувати декілька видів освітлення

Традиційні торшери з високою основою-тримачем і великим абажуром відмінно доповнюють інтер'єри будь-яких приміщень в класичному стилі. Спальня це чи кабінет  така світлотехніка всюди підтримає відчуття затишку. Правда, читати або вишивати при такому освітленні буде не дуже зручно.

 

Види торшерів

Вибираючи торшер на сайті для свого будинку або квартири, необхідно враховувати основні відмінності і особливості різних моделей, які умовно дозволяють розділити торшери на три основних види:

Класичні  вид торшерів, які підходять для класичного інтер'єру. Найчастіше виготовляють ніжки золотого, мідного або срібного кольору. В цих світильниках плафон виготовляють з тканини. Підходять для інтер'єру в стилі бароко, ренесансу або англійського стилю. 

Сучасні  стильні, яскраві світильники, які мають глянцеву поверхню. Ніжка та плафон частіше за все з пластику. Ідеально підходять до модернових офісних приміщень або кухонь.

2

Для читання  ці світильники мають два джерела світла в різнорівневому розташуванні, верхній забезпечує фонове освітлення, нижній спрямований на зону читання. У таких конструкціях штатив може мати складну регульовану конструкцію.

Конструкційні  забезпечують різний тип випромінювання: направленої дії або розсіяного освітлення, яке необхідно в приміщеннях, яке потребує рівномірного розподілу освітлення в різних зонах.

 

Особливості вибору торшерів

Не забувайте також про обробку стін, тому що це виділяє світильник на тлі всього інтер'єру. Наприклад, до теплих жовтих або помаранчевих шпалер краще вибрати торшер з білим абажуром і бронзовою ніжкою, як показано на фото. Не варто купувати модель такого ж кольору, як шпалери, тому що в цьому випадку світильник буде зливатися і ніякої декоративної цінності не принесе.

3

Буває так, що приміщення не має чітко вираженої стилістичної особливості. В такому випадку віддайте перевагу світильнику з класичною формою абажура і нейтральної кольоровою гамою – і ви не прогадаєте. Це оптимальний варіант, який вигідно доповнить будь-яку кімнату.

Дуже велику роль також відіграє дизайнерське оформлення, що дозволяє вибрати торшер необхідної колірної гами, стилю і найбільш привабливої форми. Вибір торшера завжди потрібно починати з найважливішого  визначення мети використання цього обладнання. Саме цей параметр формує основні моменти цього процесу:

  • Оптимальну висоту;
  • Вимоги до наявності дистанційного керування;
  • Необхідність діммера – для моделей, що встановлюють поблизу від столу, крісла або дивана.

Причому важливо врахувати, що для приміщень, де стелі досить високі, варто застосовувати підлогові моделі з висотою штатива не менш як 2,5 метрів. У класичному варіанті сучасних квартир найкраще розміщувати пристосування, що не перевищують 1,80 м у висоту.

4

 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: