fbpx

ТОВ "СТЕК" реанімує застарілі мережі в Івано-Франківську

17:28, 04.08, 2014

ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» проводить підготовку до нового опалювального сезону. Тепловики міняють зношені труби та застаріле обладнання, замінюючи його на більш енергоефективне.

У міжопалювальний період уже замінено проблемні ділянки тепломереж в районі вул. Незалежності, Сахарова та Міхновського. Тривають роботи із заміни аварійних ділянок тепломереж на вул. Петлюри та Івана Франка. Також замінено запірну арматуру в теплових камерах на вул. Незалежності, 36, Бандери, 10-10-а, Ребета, повідомили КУРСу у прес-службі підприємства.

Під час гідравлічних випробувань теплових мереж, що проводилися компанією, виявлено 19 поривів. З них – 10 пориви у магістральних мережах СТЕК, 9 – теплокомуненерго, КП "ЄРЦ" та інших споживачів. На цей час уже ліквідовано 5 поривів на вул. Вагилевича, Петлюри, Незалежності, Сахарова та на Вічевому майдані. Наразі тривають ремонті роботи ще по двох поривах – в районі вул. Чорновола та Ребета.

"Ми розуміємо, що загальний стан наших мереж не найкращий, 80% потребує повної заміни, але все ж докладаємо максимум зусиль для того, щоб ліквідувати усі проблемні ділянки. Загальна протяжність теплових мереж, які ми плануємо замінити під час підготовки до опалювального періоду, становить 1400 метрів в двохтрубному вимірі, – зазначає директор ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія" Анатолій Максименко. – Для зменшення втрат теплової енергії заміна мереж проводитися попередньоізольованими трубами».

В рамках підготовки до сезону також проходить ремонт та заміна обладнання котельні, що на вул. Індустріальній. Уже проведено модернізацію котла №5 типу ПТВМ-30м, ведуться роботи щодо модернізації котла №4 типу ПТВМ-30м. Це дозволить зменшити витрати природного газу та електроенергії. Також виконується ремонт котла №8 типу КВГМ-100. Крім цього, для зменшення витрат електроенергії планується провести заміну 4 насосів на енергоефективніші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: