fbpx

Третина українців регулярно харчується поза домом

Стиль життя 17:20, 19.03, 2017

Їжа – важлива частина нашого життя. Її функції вже давно перевищили просте підтримання життя, вони зачіпають культуру, здоров'я, спілкування і саморепрезентацію, моду, рекламу, архітектуру і багато інших сфер.

Темпи сучасного життя змушують людей делегувати приготування їжі професіоналам і все частіше виносити харчування за межі свого помешкання.

Київський міжнародний інститут соціології вирішив дізнатися, як українці харчуються поза домом.

Методом особистого інтерв'ю опитано 2040 респондентів, віком від 18 років.

Соціологи встановили, що 29,2% дорослого населення їли приготовану поза домом їжу протягом останніх 30 днів.

Чим молодші люди, тим частіше вони харчуються поза домом. Серед молодших 30 років таких 54%, у групі 30-39 років – 40%, у групі 40-49 років – 33%, а далі ця частка стрімко падає.

Чоловіки до 40 років у півтора рази частіше харчуються поза домом, ніж жінки відповідного віку.

Із зростанням чисельності населення у населеному пункті проживання частка людей, які харчуються поза домом, також зростає. Але ця різниця виявилася не такою разючою: якщо в селах кожен п’ятий харчується поза домом, то у великих містах таких майже третина.

Серед мешканців Центральної та Західної України вище частка тих, хто відвідують заклади харчування, аніж серед жителів Сходу і Півдня.

Мешканці України надають перевагу "демократичним" закладам громадського харчування. До лідерів відвідування можна віднести кафе або бістро, на які припадає дві третини усіх останніх відвідувань. Популярним також є харчування в їдальнях або буфетах у місцях роботи і навчання (23,0% усіх останніх відвідувань) і купівля готової їжі у вуличних кіосках/ прилавках із їжею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: