fbpx

Троє бійців загинули, п’ятеро поранені у зоні війни за минулу добу

Суспільство 16:43, 26.04, 2017

За минулу добу ситуація в зоні проведення операції різко загострилася на всіх напрямках.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу троє українських військових загинуло, п’ятеро дістали поранень. Цих втрат сили АТО зазнали переважно на донецькому напрямку", – сказав він на брифінгу сьогодні. 

Лисенко поінформував, що за минулу добу ситуація в зоні проведення операції різко загострилася на всіх напрямках. Кількість обстрілів збільшилася втричі, випадки застосування важкого озброєння – в п'ять разів. "Сили АТО змушені були неодноразово відкривати вогонь у відповідь", – підкреслив він.

На луганському напрямку за добу зафіксовано 12 обстрілів, зокрема, в Кримському і Жовтому бойовики застосували міномети, в Новоолександрівці – міномети і ствольну артилерію. Також випадки порушення режиму припинення вогню фіксувалися в Станично-Луганському та Попаснянському районах.

На донецькому напрямку противник вів вогонь з мінометів у всіх "гарячих точках" – на Світлодарській дузі, у Зайцевому, Новгородському, Пісках. По позиціях сил АТО в Авдіївці бойовики випустили 90 мін. Крім того, застосовувалася бронетехніка, працював ворожий снайпер. Всього на донецькому напрямку зафіксовано 21 обстріл, з них 11 з застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку основний вогонь з боку НЗФ припав на ділянку Павлопіль-Широкине. Там бойовики тричі застосували міномети, двічі бронетехніку і масово – легке озброєння. У Водяному зафіксовано 9 обстрілів. Неспокійно було в Новотроїцькому, там також застосовувалося важке озброєння. У Красногорівці і Мар'їнці зафіксовано по одному обстрілу. Всього за добу на даному напрямку зафіксовано 32 обстріли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: