fbpx

Троє прикарпатців дістали обмороження і потрапили до лікарень

Суспільство 09:11, 11.03, 2018

Нещасні випадки сталися впродовж 10 березня.

10 березня в Яремчанську ЦМЛ з обмороженням обох стоп І ст. госпіталізований 29-річний житель селища Ворохта. 

У травматологічне відділення Рогатинської ЦРЛ з обмороженням нижніх кінцівок ІІІ ст. госпіталізований 56-річний житель села Стратин Рогатинського району.

У травматологічне відділення Долинської ЦРЛ з обмороженням обох стоп госпіталізований 61-річний житель села Гериня Долинського району.

У двох випадках причиною обмороження стало зловживання алкоголем. Ще один чоловік порався по господарству і не зауважив холоду. 

Обмороження частин тіла людина може отримати і при плюсовій температурі повітря +1, +3, коли, наприклад, дуже вогко і дує вітер. Найбільш вразливими такими місцями є ніс, вуха, щоки, кінчики пальців рук та ніг. Ознаки обмороження, коли вражені частини починають “щипати” або німіти. 

Обмороження – це той самий опік, тільки спричинений не високою температурою, а низькою, зазначає овідомив Олег Картавий, інструктор Центру спеціалізованої підготовки, викладач, сертифікований Європейською радою з реанімації, Українським науково-практичним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ. 

За його словами, переохолодження людина отримує тоді, коли перебуває довгий час на відкритому повітрі. В групі ризику – військовослужбовці в АТО, продавці на вуличних ятках, поліцейські на чергуванні, мітингувальники. Картавий рекомендує не вживати на вулиці алкоголю для “зігріву”, адже може впасти тиск і людина втратить свідомість, перебуваючи на холодному повітрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: