fbpx

Троє прикарпатців стали жертвами шахраїв, які публікують оголошення на OLX

Стиль життя 21:06, 29.09, 2017

Черговими жертвами шахраїв стали мешканці Івано-Франківська та Городенківського району.

Вчора до Івано-Франківського відділу поліції звернувся 24-річний місцевий мешканець й повідомив, що невідома особа заволоділа його грошима в сумі 4600 гривень. З’ясувалося, що хлопець вирішив купити мобільний телефон через Інтернет-мережу. На сайті "ОЛХ" знайшов потрібний йому товар. Зателефонувавши за вказаним номером та узгодивши з "продавцем" ціну, перерахував гроші на банківський рахунок шахрая, передає Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Наступна жертва шахрайських дій з обласного центру втратила 6100 гривень. Як з’ясувалося, жінка мала намір орендувати квартиру в м. Києві. Через Інтернет-мережу на сайті "ОЛХ" знайшла оголошення про здавання в оренду квартири, після чого зателефонувала нібито власнику та, узгодивши ціну, перерахувала грошові кошти на банківські рахунки шахрая. Частину коштів жінка перерахувала на один рахунок, іншу – на другий. Після чого додзвонитися до шахрая вже не змогла.

На гачок до шахраїв потрапила й 57-річна мешканка одного із сіл Городенківського району. Як з’ясували місцеві правоохоронці, до потерпілої на мобільний зателефонував невідомий чоловік, котрий представився консулом Чеської Республіки та повідомив про те, що її син вчинив ДТП. Для того, щоб нібито "вирішити питання", матір мала заплатити 500 євро. Налякала жінка відповіла, що не має такої суми, тож перерахувала усі наявні гроші – 7 тисяч гривень. Проте зловмиснику виявилось їх замало. Вимогливий шахрай домігся ще 5 тисяч гривень.
На жаль, лише після цього потерпіла зателефонувала синові й дізналась, що стала жертвою шахрайства.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб шахраїв та місця їх перебування.

Поліція закликає громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, отриманні смс-повідомлень типу: "Ви виграли автомобіль", "Ваш банківський рахунок заблоковано" та спілкуванні із невідомими особами, які намагаються отримати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток чи нібито "вирішують" питання про уникнення кримінальної відповідальності родичів, які потрапили в ДТП чи іншу неприємну ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: