fbpx

Труднощі перекладу: Меркель пояснила, що має на увазі під федералізацією України

Політика 18:07, 23.08, 2014

Ставити в приклад Україні німецький досвід федералізації є помилкою. Про це заявила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільному з Президентом України Петром Порошенком брифінгу за підсумками їхньої зустрічі в Києві.

"Німеччина виступає за децентралізацію. Але є певні труднощі – якщо ми говоримо про німецьку федералізацію, то в Україні це розуміється по-іншому, це може зашкодити цілісності України. Те, що у нас мається на увазі під федералізацією, в Україні називається децентралізацією, і це те, чого прагне президент України", – сказала Меркель, передає ТСН.

Вона вважає за необхідне зробити важливий крок для того, щоб російськомовне населення України відчувало більшу залученість в українські справи і залишалося з Україною.

"Я думаю, що цей процес треба продовжувати і знайти широкий діалог, і це буде сигналом для широких верств суспільства для того, щоб впроваджувати плани українського уряду і президента", – зазначила Меркель. Вона додала, що кожен регіон повинен жити своїм життям, "відчуваючи свою відповідальність". Канцлер зазначила також, що Німеччина зробила висновки з уроків історії і не допустить нового поділу Європи.

"Моя присутність тут показує, що змінилося і що дві країни можуть змінювати політичні відносини. Німеччина не хоче створити якусь нову політичну біду, вона дуже добре вивчила свою історію", – сказала Меркель.

Вона нагадала про 75-у річницю пакту Сталіна і Гітлера і зазначила – її візит в Україну означає, що федеральний уряд і вона особисто підтримують територіальну цілісність України і що її процвітання є важливою метою в німецькій політиці.

Президент Порошенко на зустрічі подякував канцлеру Меркель за підтримку українського народу і наголосив, що за два місяці вони спілкувалися більше 20 разів. Він назвав Меркель "добрим другом" і сильним адвокатом України".

Раніше віце-канцлер Німеччини, міністр економіки і лідер німецьких соціал-демократів Зігмар Габріель порадив Україні забути про Крим і федералізуватися.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: