fbpx

Свято вдалося: як франківці відзначали День міста. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 14:27, 08.05, 2017

Протягом трьох днів від 5 по 7 травня франківці бавилися: до 355-річчя у місті запланували десятки заходів – музика на будь-який смак, фестиваль ковалів, виставки, конкурси, гощення, ярмарок... Свято вдалося теплим і радісним, ще й з погодою фантастично пощастило – всупереч усім прогнозам.

Пригадаємо разом найтепліші моменти 355-го Дня народження нашого міста.

Почалося все з самого ранку в п'ятницю, 5 травня, з мімімішного конкурсу: дітки на "стометрівці" малювали крейдою Івано-Франківськ.

1

2

Цьогоріч міська влада прийняла правильне рішення: "стометрівку" залишили тільки для забав, а святковий ярмарок розклався перед адмінбудівлею.

3

Звісно, у Франковому місті не могло обійтися без поезії Каменяра. Українською, болгарською та угорською мовами біля пам'ятника Франка читали вірші франківці і гості – десятки послів, які приїхали на запрошення фестивалю "Карпатський простір", що відбувався в рамках Дня міста. 

4

На площі "Бастіону" розпочалось щорічне міське "Свято ковалів", яке зібрало дві сотні ковалів з усього світу.

5

 

Надвечір на Вічевому майдані в Івано-Франківську урочисто відкрили фестиваль "Карпатський простір".

А біля міської ратуші просто неба народні артисти України Богдан Бенюк і Анатолій Хостікоєв потішили франківців чудовим подарунком – виставою "Пригоди бравого вояки Швейка".

6

Ввечері тисячі франківців прийшли на Вічевий майдан послухати Олега Скрипку – це було неймовірне шоу.

А біля кінотеатру "Люм'єр" франківцям показали магію нічного кування.

7

У суботу, 6 травня, в Івано-Франківському університеті права імені Короля Данила стартував День відкритих дверей у стилі Середньовіччя.

8

В обід тисячі франківців проїхались містом на велосипедах. Колону очолив сам міський голова Руслан Марцінків.

9

На вулиці Шевченка відкрили Алею слави відомих франківців. Там буде встановлено 20 бронзових табличок з іменами людей, які прославили місто. Почали з таблички першому бургомістру Станиславова Антоні Суханеку.

10

А теплим суботнім вечером франківців розважив гурт "Мандри".

Відео "ГК".

 

Неділя, 7 травня, почалася урочистою літургією в Кафедральному соборі Святого Воскресіння, куди привезли мощі святої Матері Терези.

11

Згодом від площі Івана Франка до міської ратуші пройшов парад за участі тисяч франківців. Актори "Нового театру" одягли костюми того часу, коли Івано-Франківськ ще був Станиславовом.

12

Під час урочистого святкування 355-річчя міста франківців біля міської ратуші частували 150-кілограмовим тортом з фігурками історичних будівель Станіславова.

13

14

Завершилося святкування концертом відомої співачки з Прикарпаття Тіни Кароль – такої кількості люду на концертах тут і не пригадують. Трохи підвів звукорежисер, тиснява теж дещо зіпсувала враження, але загалом святкування, безумовно, вдалося.

З Днем народження, рідне місто, і до наступного року!

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: