fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Три місяці у російській тюрмі: сім'я полоненого моряка з Прикарпаття розповіла про спілкування з Андрієм Ейдером. ВІДЕО

Три місяці у російській тюрмі: сім'я полоненого моряка з Прикарпаття розповіла про спілкування з Андрієм Ейдером. ВІДЕО

Суспільство 18:33, 28.02, 2019

На Івано-Франківщину сім’я Ейдерів переїхала вісім місяців тому та оселилася у райцентрі Надвірна.

Батько Андрія Дмитро Ейдер каже, що серйозно про війському службу син заговорив декілька років тому, йдеться в сюжеті UA: КАРПАТИ.

"У нас двоє кумів: перший – помічник капітана, другий – помічник капітана. Він з ними поспілкувався і вирішив, що буде ходити в моря. Спершу він хотів ходити на торговому флоті. А потім сказав, що хоче йти в училище вчитися на моряка", – розповів Дмитро Ейдер.

Зараз сім’я має можливість листуватися з полоненим Андрієм через консульство або адвокатів. Рідні Андрія просять, щоб люди не переставали писати листи до полонених.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України та захопили в полон три українські судна та членів екіпажу. З’явилась інформація про поранених українських військових моряків, яких захопила Росія у Керченській протоці. Загалом 23 полонених, наймолодшому – лише 18, і ним виявився прикарпатець Андрій Ейдер. Про поранення сина батькам повідомили телефонним дзвінком з Радіо "Москва".

В окупованому Криму усіх українських моряків заарештували на два місяці. Після цього моряків доправили в СІЗО у Москві. Усіх їх звинувачують у нібито незаконному перетині російського кордону. Пізніше всі українські моряки визнали себе військовополоненими Росії.

У середині січня 2019 року суди у Москві розглянули питання подовження запобіжного заходу морякам. Клопотання адвокатів про поводження з ними як з військовополоненими або ж зміну запобіжного заходу судді відхилили і подовжили їм арешти до 24-26 квітня.  

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: