fbpx

Три теплопостачальні компанії Прикарпаття досі – без номінацій на газ. ВІДЕО

Суспільство 19:27, 10.10, 2018

Три теплові компанії Прикарпаття досі не отримали номінацій на газ. А це означає, що для десятків тисяч споживачів опалювальний сезон може вчасно не розпочатися. На цьому наголосили в "Івано-Франківськгазі". Тут досі не мають розпорядження від газопостачальника – НАК "Нафтогаз України" на подачу природного палива цим компаніям.

А все тому, що ці теплові організації своєчасно не уклали договір із газопостачальником. Зробити це, відповідно до розпорядження Кабміну, вони мають до середини жовтня. Проте станом на сьогодні, відзначають в "Івано-Франківськгазі", підтвердження від "Нафтогаз України" немає. Ні про укладання договорів, ні про планові обсяги споживання газу для цих компаній. На усе це нині наклалася ще одна проблема – невирішене зі сторони Уряду питання ціни газу для населення, а відтак і для теплопостачальних організацій, які закуповують газ за спецціною, йдеться у сюжеті ТРК "Вежа".

Як наслідок – штрафні санкції від оператора газотранспортної системи. За два сезони такої несанкціонованої подачі природного палива розмір грошового стягнення для "Івано-Франківськгазу" склав понад 140 мільйонів гривень. Тому у газовій компанії вкотре наголошують, якщо теплопостачальники вчасно не домовляться з НАК, забезпечити роботу котелень під час опалювального сезону вони не зможуть.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: