fbpx

Три виші Франківська – у світовому рейтингу Webometrics

Суспільство 08:19, 10.02, 2019

Webometrics Ranking оприлюднив щорічний рейтинг університетів України, куди увійшло 323 вузи. Івано-франківські – у першій сотні українських вишів.

Український блок світового рейтингу вишів Webometrics Ranking очолює Київський національний університет ім. Т. Шевченка. На другому місці Національний технічний університет "Київська політехніка", третій – Сумський державний університет. 

Івано-Франківський національний технічний університет нафти й газу – перший у рейтингу серед вузів нашого міста. Він посідає 28-му сходинку в Україні і 4746-му у світі. 

Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника знайходиться відповідно на 40-му та 5486-му місці. 

Івано-Франківський національний медичний унівенрситет – 96 в Україні та 8485 у світі. 

Webometrics Ranking of World Universities також відомий як Ranking Web of Universities – один з рейтингів університетів світу, за яким аналізують ступінь представлення діяльності університетів в Інтернет-просторі.

Рейтинг публікують двічі на рік – у червні-липні та січні. Його складає Лабораторія кіберметрики ("Cybermetrics Lab") Національної дослідницької ради Іспанії ("Spanish National Research Council", CSIC), яка діє при Міністерстві науки та інновацій Іспанії.

Рейтинг починався з аналізу 6000 університетів у 2004 році, на сьогодні аналізують понад 20 000 закладів вищої освіти і визначають їхнє місце відповідно до ступеня представлення своєї діяльності в Інтернет-просторі, застосовуючи свою власну методологію оцінки.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: