fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Тридев'яте царство, гуцули та генерал Коба: на Прикарпатті знімають новий етномультфільм з "теплими іграшками". ФОТО

Тридев'яте царство, гуцули та генерал Коба: на Прикарпатті знімають новий етномультфільм з "теплими іграшками". ФОТО

Культура 11:08, 06.06, 2017

Автор "Теплих іграшок" Богдан Савлюк та оператор студії "Med VID" Мар'ян Николюк працюють над створенням етномультфільму про гуцулів "Воїни лісу - 2"

Це вже третя спільна робота Богдана Савлюка та Мар'яна Николюка. Перший мультфільм називався "Хоробрі серця", минулого року вони відзняли "Воїни лісу" про вояків УПА, які побороли "москальських окупантів". 

Цього разу сюжет ще більш закручений.

"В тридев’ятому царстві живе зажерливий генерал Коба. Він дізнається, що в Карпатських горах живе найчарівніша дівчина на світі, і хоче нею заволодіти. На захист дівчини стають вояки УПА з гуцулами, які мужньо борються проти армії генерала. Проте неочікувано для воїнів лісу на допомогу Кобі приходить нечиста сила", – розповів про сюжет КУРСу Богдан Савлюк.

Цього разу, кажуть автори, на створення мультфільму піде кілька днів, адже є і більше спецефектів та локацій.

"Є більше локацій і декорацій, мультфільм довший цього разу і з цікавими сюжетними поворотами. Як і минулого разу, знімаємо більшість сцен з декораціями у Богдана Савлюка на подвір'ї, лише окремі сцени на горі Хом'як, там відкривається чудова панорама на наші Карпатські гори, що є важливим для сюжету. Туристи цікавилися, що ми робимо, а дехто зразу реагував: Ви знімаєте мультфільм?  Так. Я за фотоапаратом, а Богдан задавав руху "теплим іграшкам". На горі нам допомагав друг Богдана Іван Зелик. Мультфільм знімається за попереднім принципом  stopmotion, лише цього разу додається більша динаміка і більше кадрів за одну секунду у порівнянні з попереднім мультфільмом. Стараємося застосовувати більш реалістичні спецефекти, але також будуть застосовані цифрові спецефекти",  розповів Мар'ян Николюк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: