fbpx

Тримання активіста Бурцева під вартою – це брутальна примха Порошенка, – Юрій Дерев’янко

Політика 16:59, 23.11, 2017

Тримання у Львівському СІЗО серйозно загрожує життю Олександра Бурцева, якого затримали під час зустрічі лідера партії "Рух нових сил" Михаїла Саакашвілі. Адже активіст має важку форму цукрового діабету. Бурцев щодня потребує введення понад 30 одиниць інсуліну.

Про це народний депутат України, один із лідерів партії "Рух нових сил" Юрій Дерев’янко заявив в ефірі ОТБ "Галичина".

"Я приїжджав в СІЗО разом з професором інституту ендокринології, яка встановила необхідність лікування цієї особи. Вона чітко дала припис, що робити. Однак медзаклад СІЗО не може цього забезпечити. Суд ігнорує це все. Ми бачили цинізм за командою з Банкової, коли апеляційний суд під час засідання не дозволив пану Бурцеву зробити навіть аналіз крові, щоб визначити рівень цукру. В результаті під час оголошення рішення суду він просто впав у кому. Люди, які потребують більш як 30 одиниць інсуліну в добу, не можуть знаходитися під вартою. Це норма закону України", – розповідає Юрій Дерев’янко. 

Тримання Олександра Бурцева під вартою народний депутат Юрій Дерев’янко вважає прямим тиском команди президента на партію "Рух нових сил".

"Це ще один випадок прямого, брутального тиску на нас. Коли почалася війна, Бурцев воював на Сході, на стороні України. І тепер Порошенко дає команду, щоб цей герой сидів у в’язниці тільки тому, що в нього такі примхи. Порошенко реально починає будувати сьогодні абсолютний режим, який стосується узурпації влади, знищення політичних опонентів неправовим способом. Ця людина прийшла на посаду з однією метою – заробляти і грабувати якнайбільше. І ефективно здійснює свій план впродовж 3 років. Застерігаємо пана Порошенка зупинитися і припинити неадекватні дії", – наголосив народний депутат України.

                                                           На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: