fbpx

Тривожна статистика: область вийшла на першість в країні за раком молочної залози

Здоров'я 20:23, 27.10, 2017

Щодня на Прикарпатті діагностують рак грудей у жінок – приблизно 380 випадків на рік. За вперше виявленим раком молочної залози область вийшла на перше місце в країні.

Сьогодні на виїзній сесії обласної ради, присвяченій медичній галузі області, в.о. начальника департаменту охорони здоров'я ОДА Микола Стовбан доповідав про ситуацію і реформування охорони здоров'я в регіоні.

Серед пріоритетів в роботі департаменту Стовбан назвав три: кардіологічна допомога, розвиток паліативної і хоспісної служби та функціональної реабілітації.

Депутат обласної ради Олег Атаманюк звернув увагу на серйозні проблеми з онкології в області – на зростання кількості онкохворих, зокрема, на тривожну статистику з раком молочної залози. При цьому, зауважив Атаманюк, онкології немає в пріоритетах департаменту. 

Стовбан запевнив, що розробляється обласна програма онкодопомоги на 2018-2021 роки. Поки що вона на рівні чернетки, депутатам ще не представляли. 

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я назвала жовтень місяцем профілактики раку грудей. Злоякісні пухлини молочної залози вважаються одним із найпоширеніших видів раку серед жінок. У графічній анімації  12 симптомів, приводів візиту до лікаря.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: