fbpx

"Це перемога над залежністю від Росії": у ПНУ відкрили оновлений гуманітарний корпус. ФОТО

Суспільство 12:17, 01.09, 2017

Сьогодні у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника урочисто відкрили оновлене приміщення гуманітарного корпусу. У будівлі утеплили фасад та замінили півтисячі вікон.

Урочистості з нагоди Дня знань у Прикарпатському університеті розпочалися зі святої літургії у храмі. Пізніше ректор, викладачі та студенти університету вшанували пам'ять загиблого героя Небесної сотні Романа Гурика. 

Опісля відбулася презентація оновленого приміщення гуманітарного корпусу університету, в якому протягом літа утеплили фасад і замінили вікна. 

Корпус збудований у 80-х роках, з того часу жодного ремонту фасаду не проводилося. 

Голова студентського сенату Ірина Сапіга тішиться виглядом нового корусу.

"Ми надзвичайно раді, що цей корпус зроблено за європейським зразком. Коли я поступала сюди, то він виглядав досить старим. Є велика різниця", – говорить студентка.

1

Ректор університету Ігор Цепенда зазначив, що утеплення фасаду і заміна 500 вікон коштували 12 мільйонів гривень. Роботи розпочалися у квітні, і, за словами ректора, ніхто не вірив, що до 1 вересня вдасться їх завершити.

"Це не тільки матеріальна перемога. Це перемога над залежністю від Росії. Ми цим започатковуємо програму енергозбереження",  сказав Ігор Цепенда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: