fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Це питання достатньо демонізують", – Марцінків розповів, як франківська влада допомагає травмованій феєрверком студентці

"Це питання достатньо демонізують", – Марцінків розповів, як франківська влада допомагає травмованій феєрверком студентці

Суспільство 20:43, 11.01, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запевняє, що міська влада повністю оплачує лікування студентки Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Світлани Тимчук, яку поранило феєрверком під час врочистого відкриття ялинки.

Про це Руслан Марцінків заявив сьогодні в ефірі ТРК “Вежа” на програмі “Запитай у влади”.

До міського голови під час ефіру надійшло кілька запитань щодо нещасного випадку, коли під час відкриття ялинки 17-річну дівчину, студентку ПНУ з Верховинщини Світлану Тимчук, поранило петардою від феєрверка. Його звинуватили у приховуванні інформації щодо стану здоров’я потерпілої дівчини.

Марцінків нагадав, що вже просив вибачення у родини, і розповів, що дівчина лікується у київській дитячій лікарні “Охматдит”.

“Надія є на те, щоби зір відновили. Ми консультуємося з лікарями, оплачуємо лікування. Ми також залучимо фахівців, якщо буде потреба, і з-за кордону. На жаль, стався такий прикрий випадок, іде слідство. Ті, хто це спричинив, вони будуть покарані”,  зазначив міський голова Івано-Франківська.

Нагадаємо, раніше Марцінків заявляв, що через недотримання правил техніки безпеки під час проведення масових заходів догани отримають директор департаменту культури Надія Загурська та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій МВК Ігор Влізло.

А вже сьогодні в ефірі мер заявив, що винних встановить слідство.

“Слідство йде, і слідство доведе, хто був винен і що спричинило такий трагічний випадок”,  сказав він.

Хоча вину міської влади Марцінків таки визнав.

“На жаль, в тому числі з нашої вини, стався цей нещасний випадок. Те, що в наших силах, ми будемо робити”,  обіцяв він.

Також зазначив, що дівчинку перевели з обласної дитячої лікарні до Києва за ініціативою її матері.

“Це питання достатньо демонізується. Насправді ми постійно на контакті з мамою і це питання на контролі”, – підсумував Марцінків.

Як писав КУРС, під час відкриття ялинки 17-річну дівчину, студентку ПНУ з Верховинщини, поранило петардою від феєрверка. В лікарні дівчина прийшла до тями, лікарі, а згодом і чиновники мерії поспішили запевнити, що загрози для життя і здоров’я немає. 

Студенти Прикарпатського національного університету звернулися до міського голови Руслана Марцінківа з вимогою пояснити причини нещасного випадку та звільнити посадовців, яких вони вважають винними в травмуванні дівчини на відкритті міської ялинки. Пізніше Марцінків оприлюднив офіційний коментар, в якому попросив вибачення у дівчини та її родини, запевнив, що винні отримають догани, а міськрада оплатить лікування потерпілої. У мережі опублікували відео з телефона потерпілої

За фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 272 ККУ – Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Недавно Світлану прооперували в Києві. У дівчини відмер зоровий нерв, і вона не бачить на ліве око.

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: