fbpx

"Виявили онкологію у молодих людей": лікарі повідомили результати першого дня обстеження родимок

Здоров'я 12:22, 20.04, 2018

В Івано-Франківську в рамках всеукраїнських заходів з профілактики та виявлення меланоми безкоштовно перевіряють родимкам всім охочим.

Нагадаємо, акцію протягом трьох днів, 19-21 квітня, проводить франківська клініка "Брасс. Здорова Шкіра". З 10.00 до 18.00 на Вічевому майдані (площа біля фонтана) у білому наметі з написом "Здорова шкіра. Перевір родимку" франківців приймають лікарі. Другий день поспіль на огляд – довга черга. 

Про результати першого дня обстеження КУРСу розповіла представниця клініки Наталія Онищук. 

Вчора спеціалісти оглянули 402 людей, у 6 з них діагностували новоутворення.

У двох чітко визначили меланоми – на обличчі та на шиї. Ще чотирьом з підозрою на онкологію рекомендували додаткове обстеження в клініці із подальшим видаленням новоутворень. 

Видалений біоматеріал відправляють на подальшу гістологію (дослідження на ракові клітини). 

"Це дуже великий показник – шестеро з чотирьохсот, – каже Наталія Онищук. – І всі, у кого виявили проблему, – молоді люди. Це страшно. Обстеження проходять франківці, яким переважно від 30 до 50 років, це 70% оглянутих. 7% – діти, решта – старші".

Медик зазначає, що у наметі оглядають здебільшого відкриті частини тіла та верхню частину тулуба. Щоби пройти повний огляд тіла, упродовж ще двох днів можна звернутися в клініку. Додатково з 18.00 до 21.00 там також безкоштовно, але за попереднім записом, продовжують обстежувати тих, хто не встиг скористатися можливістю в центрі міста або кому треба оглянути родимки на інтимних частинах тіла.

Для запису слід зателефонувати на 095-585-74-78.

"До 30 квітня за талонами, які можна взяти в наметі на Вічевому майдані, у клініці можна буде обстежити інтимні зони з родимками. Так само безкоштовно", – додала Наталія Онищук. 

Нагадаємо, минулого року на Прикарпатті виявили 78 випадків найзлоякіснішої пухлини меланоми.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: