fbpx

"Це стидоба": Дзеса заявив, що будинок в середмісті засмерділи націоналісти та інші орендарі

Суспільство 13:50, 14.09, 2016

Постійна депутатська комісія облради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю та розвитку бізнесу прийняла рішення розробити заходи, щоби привести приміщення на Незалежності, 5 в Івано-Франківську "до належного вигляду".

Пам'ятка архітектури місцевого значення на Незалежності, 5 є обласною власністю і здається в оренду.

До депутатської комісії з проханням укладення договору на безоплатне користування майном звернулася Івано-Франківська обласна організація Українських націоналістів – вона орендує приміщення під офіс на Незалежності, 5. 

Начальник управління об’єктами спільної власності територіальних громад області Василь Даниш повідомив про заборгованість цієї організації з орендної плати  понад 5,5 тис. грн при щомісячній платні 525,32 грн.

оби продовжити оренду, треба, щоби організація спочатку сплатила заборговані кошти",  поясив Даниш. 

"Незалежності, 5 – це стидоба. Утримання приміщення потребує кардинальних змін",  відгукнувся на це голова комісії Остап Дзеса

"Це будинок в самому серці міста. Проходячи повз, мені соромно, що ми є його господарями. Звідти йде неприємний запах, як з поганого дворового туалету. На такий перетворили це приміщення наші орендарі. Ми поважаємо орендарів, але вони мають належно господарювати. Пропоную це питання розглянути спільно з управлінням комунального майна ОДА та комунальним підприємством обласної ради з експлуатації майна – обговорити і розробити заходи з усунення недоліків",  звернувся до комісії Дзеса.

Комісія винесла протокольне доручення начальнику комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна Віталію Костишину провести обстеження будівлі і на наступне засідання депутатської комісії запропонувати перелік заходів, які би "привели приміщення у належний стан".

Так само на наступному засіданні комісії повернуться до питання продовження оренди організації Українських націоналістів – за умови, якщо ті представлять механізм погашення заборгованості. 

Камениця на теперішній Незалежності, 5 зведена у 1870 році. Це пам'ятка архітектури місцевого значення, внесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: