fbpx

Цегла на голову: у Франківську з чотирьох будинків на вулиці Мазепи опадають частини дахів та фасадів

Суспільство 13:15, 07.05, 2015

Будинки 5, 7, 9 та 11 на вулиці Мазепи в Івано-Франківську мають аварійні частини фронтонів та звісів дахів, декору фасадів і балконів.

Цеглини із дахів, частина яких нависає над вузьким тротуаром на початку вулиці Мазепи, час від часу падають. Минулого тижня мешканці будинку № 9 були свідками, як шматок цеглини і розкришені частинки карнизу впали на тротуар між взуттєвим магазином і секонод-хендом. В той момент на тротуарі було порожньо.

"Хто візьме на себе відповідальність, якщо наступного разу цеглина з даху впаде людині на голову? Ми боїмося за своїх дітей, які постійно ходять цим тротуаром під аварійними частинами будинку", – каже мешканець будинку 9 на Мазепи Петро Хмельовський.

За його словами, мешканці чотирьох будинків – 5, 7, 9 і 11,  де ситуація з "опадами" архітектурних елементів аналогічна, зверталися до міської влади та комунальників, щоби ті закріпили або зняли аварійні елементи дахів і декору фасадів.

"Я сам особисто подавав письмове звернення в ЄРЦ. Є три зареєстровані наші звернення в аварійну службу міськвиконкому. З цього приводу мав розмову з першим заступником міського голови Зіновієм Фітелем ще півроку тому. Пояснювали всім, що тут людне місце, постійно діти ходять. Просили підігнати вишку і зняти цеглу, яка нависає над тротуаром. Нічого не зроблено!" – обурюється Петро Хмельовський, показуючи "слабкі" елементи дахів і фасадів усіх чотирьох споруд.

Комунальники з ЄРЦ виїжджали на місце. Будинки оглянули. Визначили, що це падають частини балконів, про що повідомили мешканців.

Ще раніше у будинку навпроти, на Мазепи № 10, під балконом другого поверху прибрали розхитані частини декору, які також викришувалися частинами і падали – тепер там замість ліпних прикрас стирчать металеві гаки, на які ті кріпилися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: