fbpx

Ціна питання – корона: у храмі давнього Галича знімали бойовик "Король Данило". ФОТО

Культура 11:55, 25.08, 2018

Зйомки епізодів до історичного бойовика "Король Данило" проходили на землях давнього Галича – в селі Шевченкове.

22 листопада 2018 року запланована прем’єра фільму-бойовика "Король Данило". На цей час режисерська група відзняла більшу частину матеріалу. Зйомки відбувалися в різних регіонах нашої держави; створювалися відповідні декорації; спеціально для зйомок фільму навіть було побудовано дерев’яну фортецю.

Раніше КУРС писав про зйомки фільму у Львові.

Однією з локацій зйомок бойовика було обрано терени Давнього Галича, пише Музейний простір. А зокрема, давньоруський храм Святого Пантелеймона (село Шевченкове Галицького району), який є пам’яткою ХІІ ст. і на цей час відтворений архітекторами максимально наближено до свого первинного вигляду.

В храмі та на прилеглій території 23 серпня знімали епізоди фільму – приїзд князя Василька (брата князя Данила) до княжої столиці Галича та переговори магістра ордену Бруно з Папою Римським Інокентієм IV щодо надання королівської корони князю Данилу.

Знімальна група працювала від ранку до вечора, щоб відзняти в давніх мурах епізоди загальною тривалістю до 10 хвилин, очікуючи відповідного сонячного освітлення.

Всередині храму (південній бічній наві) зняли сцену приїзду князя Василька до галицького палацу) і його зустріч з місцевими боярами; а на території церковного подвір’я – події в Римі, коли магістр ордену переконував очільника римської церкви надати корону галицько-волинському князю.

На фоні храму-пам’ятки чудово виглядали актори в тогочасних середньовічних строях – княжі вої, боярство, лицарі ордену, римські монахи.

Зйомки здійснювала режисерська група у складі: ініціатора задуму бойовика режисера Тараса Химича та продюсера Олени Галканової; на майданчиках працювали актори Петро Бенюк (Папа Римський), Юрій Вихованець (князь Василько, брат Данила), Віктор Лафарович (магістр Бруно) та ін.

Частину декорацій підготував наш краянин, мешканець села Залуква Володимир Івасів.

Коли взимку цього року у Фейсбуці опублікували кадр з фільму "Король Данило", користувачі соцмережі писали, що він нагадує кадр із популярного серіалу "Гра престолів".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: