fbpx

Цього року на дорогах Прикарпаття загинуло понад сто людей. ВІДЕО

Суспільство 14:59, 16.11, 2018

Цього року на дорогах Івано-Франківської області трапилося 2476 ДТП, з яких 633 – пригоди з потерпілими. У них 115 людей загинули, а 827 – травмувалися.

Сьогодні, у Всесвітній день пам’яті жертв дорожніх аварій, вшановують пам’ять жертв дорожньо-транспортних аварій та висловлюють співчуття членам їх сімей. У цей день варто також ще раз нагадати про дотримання Правил дорожнього руху.

Причинами ДТП є перевищення швидкості водіями, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил маневрування та керування в стані сп’яніння. Попередження щодо недопущення аварій стосується і пішоходів, які часто з власної необережності стають їх винуватцями або учасниками. Цього року в області 61 автопригода трапилась з вини пішоходів, в яких 11 осіб загинуло та 50 отримали травми, інформує Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Резонансними дорожньо-транспортними пригодами у 2018 році стали такі, як зіткнення пасажирського мікроавтобуса та легкового автомобіля  у селі Лоєва, що на Надвірнянщині. Це трапилося 19 квітня. Тоді водій легковика загинув на місці події, а 13 пасажирів мікроавтобуса доставлені до медичного закладу, семеро з яких – діти.

6 червня в селі Майдан Тисменицького району водій вантажівки, здійснюючи маневр повороту ліворуч, допустив зіткнення з рейсовим автобусом сполучення "Калуш – Івано-Франківськ". Через це до медичних закладів звернулось 16 осіб. Пізніше в обласній лікарні від отриманих травм померла жителька Калуша 1989 року народження.

Останньою фатальною аварією, що сколихнула область, стало зіткнення легковика та фургона на об’їзній дорозі міста Коломия 7 вересня. В аварії загинула молода сім’я: двоє дорослих та двоє дітей до 3 років. Крім того, ще 6 людей з іншого автомобіля доставлені з травмами до медичного закладу.

Довідково:

Традицію вшановувати пам’ять жертв дорожніх аварій вперше запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП "Road Peace" у 1993 році.

День щороку відзначається в усьому світі в третю неділю листопада відповідно до Резолюції ООН від 26 жовтня 2005 року. За даними ООН, дорожні аварії посідають друге місце серед причин смерті молодих людей віком 5-29 років у всьому світі. В автопригодах щороку гине понад 1,3 мільйона осіб, ще 50 мільйонів людей зазнають травм або стають інвалідами.

На дорогах України кожні 18 хвилин трапляється ДТП, а через кожні 117 хвилин у аваріях гине людина. За показником смертності від ДТП на 100 тисяч населення Україна посідає п’яте місце в Європі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: