fbpx

"Тепле місто" облаштує сквер перед друкарнею і вдихне нове життя у "Промприлад"

Суспільство 20:01, 10.04, 2017

Напрацювання проекту скверу перед друкарнею на Січових Стрільців та початок ревіталізації "Промприладу: в Івано-Франківську активісти платформи "Тепле місто" прозвітували про результати своєї діяльності за минулий 2016 рік і поділилися найближчими планами.

Керівник з маркетингу та комунікацій Ганна Бурлака нагадала, що саме 10 квітня 2014 року було засноване "Тепле місто", і тому символічно саме цього дня публічно ділитися своїми здобутками.

Лідер "Теплого міста" Юрій Филюк зазначає, що організація продовжує розвивати обрану позицію – бути платформою для міських ініціатив та синергії між ними. Стратегічними напрямами "Теплого міста" є активізація мешканців й підсилення спроможності місцевих ініціатив, розвиток "теплого" бізнесу й організаційний розвиток платформи. А визначальний орієнтир – спонукання мешканців міста до проактивності, ініціативності, самоорганізованості. На переконання керівника платформи "Тепле місто", надзвичайно важливим є взаємозв’язок громадянського суспільства, органів влади та бізнесу.

1

"Однозначно відчувається прогрес. Це ми бачимо з кількості прихильників, які приєднуються до тих чи інших програм, з кількості ініціатив, які з’являються у місті і подаються на наші грантові програми. Все більше бізнесів долучаються до різних проектів і беруть активну участь у цьому. Є активність і з боку міської адміністрації. До чималої кількості проектів, над якими ми працюємо, долучаються усі три сторони – і бізнес, і влада, і громада".

Ганна Бурлака відзначає, що інтерес до діяльності "Теплого міста" проявляють і міжнародні організації та міжнародні фонди.

2

Стратегічне планування діяльності платформи забезпечує наглядова рада, до якої входять 12 осіб – аналітики, бізнесмени, юристи, митці з Івано-Франківська, Києва, Львова. Безпосередню роботу за різними напрямками проводить управлінська команда з 20 осіб.

Ініціативу підтримує місцевий бізнес. Є 57 бізнес-партнерів, які інвестують у розвиток платформи та Івано-Франківська. Долучаються десятки волонтерів та небайдужих мешканців.

Минулого року стартували знакові для "Теплого міста" проекти – "Сквер перед друкарнею" та "Промприлад". Вони здатні змінити не тільки образ Івано-Франківська, а й уявлення про процеси пошуку рішень і трансформації в місті: ініціативи "знизу вгору", ґрунтовна попередня аналітика, залучення та діалог різних зацікавлених сторін.

Для Юрія Филюка проект "Промприлад" має особливе значення. До реорганізації колись виробничих площ заводу долучилися міжнародні фахівці.

"Це спроба ревіталізації частини заводу "Промприлад" і перетворення його на великий інноваційний Hub. "Urban Space 100" свого часу був проривом, а це може стати наступним кроком для виходу міста на міжнародну арену. Цей проект мені найважливіший. Хоча інші проекти не менш важливі. Ми дбаємо, щоб кожен із напрямів, які ми запускаємо, розвивався стало і мав не разовий ефект, а поступово накопичувальний", – розповідає Филюк.

Хоч і в приміщенні колишньої друкарні на вулиці Січових Стрільців облаштували супермаркет, операційний директор "Теплого міста" Ярина Мельник переконує, що сквер перед друкарнею почнуть облаштовувати вже у квітні.

"Ми з міською адміністрацією та представниками супермаркету підписали спільний меморандум про те, що проект буде реалізований і роботи розпочнуться наприкінці квітня 2017 року. Ця концепція має бути повністю втілена. І навіть більше – половину бюджету згідно із меморандумом покриває міська адміністрація", – зазначила Ярина Мельник.

Окрім цього, "Тепле місто" реалізувало у 2016 році загалом 67 проектів, серед яких воркшоп "Правильні вивіски", дві мистецькі резиденції, фестиваль сучасного танцю "Dance with Apache", п’ять велошкіл, півмарафон, форум "Принципи перезавантаження міст" і багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: