fbpx

Цьогоріч змінили умови конкурсу проектів бюджету участі у Франківську

Суспільство 12:07, 14.03, 2017

Міська влада Івано-Франківська врахувала скарги та пропозиції городян і змінила терміни проведення конкурсу проектів бюджетної участі.

20 березня цього року розпочнеться прийом проектів за програмою "Партиципаторне бюджетування-2017". Завершити проект планують в серпні. 

"Ми вивчали думки франківців з приводу проектів за бюджетом участі. Найбільше скарг було на невеликий – впродовж місяця – час голосування за проекти. Пропонуємо врахувати помилки і провести цьогорічний конкурс у доповненому варіанті", – виступила на оперативній нараді у міського голови керівник Патронатної служби Вікторія Дротянко. 
 
Отже, врахували такі доповнення: час голосування за проекти збільшили до двох місяців, до місць голосування он-лайн додали бібліотеки Франківська, а окрім голосування в інтернеті, передбачили можливість мешканцям міста віддати свій голос за проект безпосередньо у патронатній службі міського голови – тут містян ознайомлять з проектами і сайтом. 
 
Прийом документів для участі у проекті: 20 березня – 20 травня; відбір і розгляд пропозицій – з 20 травня до 5 червня. Після роботи комісії розпочнеться голосування і триватиме з 26 червня до 26 серпня.
 
На нараді дискутували з приводу часу, який залишається на реалізацію проектів,  з вересня до грудня. Цього часу замало, щоб втілити крупні проекти, визнав міський голова. Відтак спільно з фінуправлінням та патронатною службою вирішили на теперішньому конкурсі зробити ставку на невеликі проекти  максимум 49 тис. грн. Це також дасть змогу провести закупівлі без задіювання системи "Прозоро".
 
Загальна сума програми-2017 – близько 900 тис. грн. 
 
В Івано-Франківську програма бюджетної участі у підтримці проектів мешканців міста реалізується з 2012 року. Її сума за цей час зросла зі 100 тисяч до 500 тисяч у 2016 році. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: