fbpx

Цьогоріч рекордно зростуть ціни на овочі

Суспільство 15:12, 02.01, 2018

Більшість овочів може подорожчати. Ціни на них мають всі шанси стати рекордними за останніх 3-4 роки.

Капуста подорожчає взимку-навесні, про це пише propozitsiya.com.

Виробництво капусти порівняно з минулим роком знизилось. А причиною її низької ціни з кінця червня аж до грудня є те, що було багато неякісної капусти, непридатної для довгострокового зберігання. Тож коли якісної капусти залишиться мало, ціни можуть досягти 3-річного максимуму – рівня сезону 2015/16, а то й вище.

Ціни на цибулю зовсім невтішні для виробників. У вересні продукт продавали оптом по 8-12 грн/кг, а до кінця сезону очікували цін в 1 долар/кг. Але вартість цибулі може зрости. Адже валовий збір продукту навіть знизився, хоч і незначно, а значна частина врожаю непридатна до довгострокового зберігання.

"Є підстави очікувати, що до кінця сезону ціни на цибулю зростуть до рекордних за останні 4 роки", – говорить керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти" Олександр Хорєв.

Морква й буряк через зниження валового збору на 5-7% вдвічі дорожчі, ніж рік тому. Навесні оптові ціни можуть зрости до 8 грн/кг, а то й вище. Картопля теж от-от має подорожчати, бо цьогорічний урожай на 7% менший за торішній.

Однак ринок все одно перенасичений, тому загальне зростання цін до кінця сезону, на відміну від інших основних овочевих культур має бути незначним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: