fbpx
  • Головна
  • Новини
  • ЦВК: українці обирають президента всієї країни, навіть якщо десь вибори не відбудуться

ЦВК: українці обирають президента всієї країни, навіть якщо десь вибори не відбудуться

14:14, 25.05, 2014

Голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що обраний сьогодні або ж у другому турі голосування глава держави буде президентом всієї України, а не якоїсь її частини.

У Слов´янську, Донецьку і Луганську голосування на виборах Президента України не буде, тому що бюлетені туди не доставлені, передають Коментарі.

Про це повідомив глава прес-служби Центральної виборчої комісії Костянтин Хівренко, повідомляє «РБК-Україна».

У свою чергу голова ЦВК Михайло Охендовський зазначив, що обраний сьогодні або ж у другому турі голосування глава держави буде президентом всієї України, а не якоїсь її частини.
 
«Все буде добре… Президента України обиратиме вся держава, і, незалежно від того, чи буде обраний президент, чи доведеться нам призначити повторне голосування на 15 червня, він буде президентом усієї країни, а не якоїсь її частини», – сказав голова ЦВК.
 

Охендовський також зазначив, що ЦВК і всі відповідальні за проведення виборів доклали всіх зусиль, щоб в Україні відбулися вільні і чесні вибори.

«За час виборчого процесу відбулося багато подій, кожну з яких ще три місяці тому можна було б обґрунтовано вважати непереборною перешкодою для підготовки до виборів і проведення голосування, але жодна з них не стала перешкодою»,   сказав він.
 
Також Охендовський зазначив, що виборці голосують у всіх регіонах.
 
«В Україні голосують всі регіони. У кожному з регіонів України організовано голосування, тому підстави ставити під сумнів легітимність результатів виборів, невизнання їх суспільством як в Україні, так і за її межами, абсолютно відсутні»,   сказав Охендовський.
 
Він додав, що ЦВК чекає на максимально високу явку виборців.
 
Крім того, голова ЦВК зазначив, що голосування в Києві, де виборці, крім президента, обирають мера і депутатів міської ради, на цей час проходить спокійно. Інформації про інциденти, пов’язані з виборчим процесом, немає.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: