fbpx

Туркмен, обвинувачений у вбивстві студентки медуніверситету, запевняє, що дівчина впала сама. Чекатиме вироку в СІЗО

Суспільство 11:51, 14.06, 2017

Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід для громадянина Туркменістану 1988 р. н., студента ІФНМУ Ельдара Астанова, якого обвинувачують за ст. 155 ККУ – у навмисному вбивстві 24-річної студентки з Болгарії Дишлі Елі Зії.

До Івано-Франківського міського суду для обрання запобіжного заходу доставили громадянина Туркменістану Ельдара Астанова. У коридорі й судовій залі підозрюваний ховав обличчя, натягнувши на себе футболку. 

У суді обвинувачений заявив, що готовий дати покази, але без присутності ЗМІ. Однак суддя Олена Татаринова відхилила клопотання за відсутністю підстав.

Прокурор Сергій Боровик зазначив, що, оскільки обвинуваченому інкримінуюють особливо тяжкий злочин, покарання за який від 7 до 15 років ув'язнення, обвинувачення вимагає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він пояснив, що підозрюваний може сховатися, знищити докази, а також просив врахувати, що це громадянин іншої держави і не мав постійного місця проживання, за винятком років навчання.

Адвокатка Тетяна Булін-Соколова заперечувала проти вимог прокуратури, вважаючи, що слідство не має обґрунтованих підстав для обвинувачення її підзахисного. Вона запевнила, що Астанов згідний співпрацювати зі слідством, погодився на слідчий експеримент і готовий показати слідству, як все відбувалося. Обвинувачений не має на меті ховатися і знищувати докази, запевнила адвокатка. Астанов навчається на 4-му курсі ІФНМУ, є старостою групи, додала вона.

"Мій підзахисний заперечує, що вчинив вбивство. Він не наносив черепно-мозкову травму, але не заперечує, що з нею сварився. Вона зловживала наркотиками і алкоголем, вона падала з підвіконника, падала у ванній, він переніс її у кімнату і вже на ранок виявив, що вона мертва", – сказала адвокат.

Перелом ребер у жертви обвинувачений пояснює тим, що намагався врятувати її, робив штучне дихання і тому зламав ребра. Визнає вину у тій частині, що намагався сховати труп. Адвокат просила запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням браслета.

Суддя задовольнила клопотання прокуратури  застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

Як повідомили КУРСу в ІФНМУ, студент Ельдар Астанов навчається в групі російськомовних студентів, за фахом  стоматолог. Середній бал його  3,95, також мав дві догани на 3-му і 4-му курсах за невчасне завершення семестру і численні пропуски занять (30 пропусків). Всього в ІФНМУ сьогодні навчається 1405 студентів-іноземців з 62 країн світу, з Туркменістану  11 студентів.

Нагадаємо, студентка ІФНМУ Дишлі Еля Зія зникла 31 травня цього року. Лише 6 червня про її зникнення повідомили в поліцію й оголосили розшук. 12 червня тіло дівчини зі слідами насильницької смерті знайшли в Рогатинському районі в селі Світанок: труп поклали у валізу і втопили у ставку. Закопані речі жертви знайшли у Городенківському районі, звідки походить родина матері обвинуваченого.

Як повідомляв КУРС, у поліції вважають, що смерть настала від черепно-мозкової травми, головний підозрюваний – Ельдар Астанов, з яким жертва мала стосунки протягом півроку, мешкала в його квартирі в Івано-Франківську. Астанова затримала того ж дня, коли знайшли тіло жертви. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: