fbpx

Туристична "Магура" поєднає Франківщину з Львівщиною та Закарпаттям

Суспільство 13:59, 25.01, 2019

На території Славської ОТГ відбулося засідання з питань перспектив розвитку субрегіонального туристично-рекреаційного кластера "Магура" на межі Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей.

Під час круглого столу в межах проекту "Магура" презентували основні напрямки будівництва нового курорту поблизу Славського, повідомляє Карпатський об’єктив.

Також учасники тристоронньої зустрічі обговорили розвиток транспортно-логістичної системи для повноцінного розкриття туристичного потенціалу Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Це дозволить значно економити час проїзду до привабливих для туристів об’єктів, дасть змогу обмінюватися туристичними потоками та збільшить тривалість перебування туристів у Карпатах – головній родзинці трьох областей.

Фахівці поділились досвідом реалізації якірних проектів місцевого розвитку, презентували туристичний потенціал Міжгірського району, Славської, Долинської та Вигодської ОТГ.

Також відбулося обговорення проекту Статуту та подальших кроків зі створення Асоціації місцевого самоврядування "Магура".

Під час заходу було наголошено на важливості доступу до будь-якої громади субрегіону в межах однієї години, проте це потребує невідкладного ремонту важливих транспортних артерій та побудови транспортних коридорів.  

Учасники обговорення мали спільне бачення щодо туризму як ключового пріоритету у розвитку трьох областей. Відтак будуть продовжені спільні консультації та напрацювання у напрямку розвитку та поліпшення туристичної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: