fbpx

"Тут можна робити голівудський постпродакшн": у Франківську відкрився освітній простір Multimedia lab

Стиль життя 16:45, 21.12, 2018

Сьогодні в Івано-Франківську на базі інноваційного простору "Промприлад" відкрили освітній простір Multimedia lab, який дозволить розвивати кіноіндустрію в місті та регіоні.

Це коворкінгова лабораторія з сучасним обладнанням, яке дозволить створювати та опрацьовувати аудіовізувальний матеріал. Простір поділений на чотири кімнати: кімната для освітніх подій, відео-фотостудія, коворкінг-лабораторія, студія звукозапису.

"Це освітній простір для створення будь-якого медійного контенту. Тут можна створювати будь-який аудіовізуальний продукт або навчитися створювати його, – розповідає керівник Multimedia lab Василь Гошовський. – Тут можна використовувати потужні комп’ютери і спеціалізоване програмне забезпечення для обробки аудіо, відео, фото, 3D-анімацію тощо. Тут можна робити голівудського рівня постпродакшн".

За словами керівника, ідею створення такого освітнього простору підгледіли в іноземних університетах з іменами світового рівня. Для таких закладів це звичайні лабораторії. Але в Україні аналогів поки що немає.

"Ціль цього простору – дати можливості тим, хто хоче щось робити, має талант і бажання, створити соціальний ролик чи просто дуже якісний проект. Часто люди мають ідеї, але не мають достатньо потужного обладнання", – зазначає Гошовський.

Наразі продовжуються роботи з облаштування приміщення звукозапису. Також очікується доставка зі США панелі кольорокорекції та кількох одиниць техніки.

Цей унікальний для України майданчик із розвитку креативної та кіноіндустрії створений завдяки фінансовій підтримці МФ "Відродження". Загальна вартість закупленого для проекту обладнання складає  89 тисяч доларів. Проект спільно реалізовують ГО "Кінороби" та платформа "Тепле Місто".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: