fbpx
  • Головна
  • Новини
  • "Твій світ, твій всесвіт, твій театр" – Франківський драмтеатр презентував новий стиль

"Твій світ, твій всесвіт, твій театр" – Франківський драмтеатр презентував новий стиль

15:39, 29.01, 2018

79-й театральний сезон Франківський драмтеатр розпочав з оновлення свого бренду – нового візуального стилю з новим логотипом і назвою. Сьогодні в театрі провели широку презентацію фірмового стилю, оновленого офіційного сайту, електронної системи бронювання і продажу квитків та рекламної продукції.

Директор та художній керівник Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський запевняє, що такого радикального чи сміливого театру, який би зважився на такі експериментальні зміни, немає серед державних драмтеатрів в Україні.

"Потреба у такій презентації назріла давно для нашого театру. В мене є проблема – я максималіст і перфекціоніст, і завжди хочеться, щоб все все було зроблено якомога краще. Через це часто все затягується", – пояснив Держипільський.

Фірмовий візуальний стиль Франківського драмтеатру розробила львівська дизайнерка Ольга Марусин. Вона вже відома завдяки створенню стилю фестивалю Porto Franko. За словами Держипільського, дизайнерці запропонували експериментувати зі стилем і не боятися ламати стереотипи. Крім того, дали завдання рівнятися на світовий контекст, а не на українські театри.

"Ми все-таки державний театр, але на сьогоднішній день можемо з впевненістю сказати, що той професійний рівень, який демонструє наш театр, є достатньо сучасним європейським, – зазначає Ростислав Держипільський. – Ми достатньо поїздили по Європі, і не можна так сліпо казати, що там європейський театр, а ми – щось таке і ми не такі. Я завжди кажу, що ми є європейським театром і не повинні калькувати і мавпувати те, що є на Заході. Брати досвід – це однозначно так. Я переконаний, що ми повинні творити Європу і своє неповторне тут".

Дизайнерка розповіла, що для логотипу вибрала модульну структуру, з якою при потребі можна експериментувати та змінювати, головне – залишатися в межах цієї структури.

"В новій концепції основними образами я взяла імпровізацію і коріння. Я так інтерпретувала цей запит на фірмовий стиль сучасного театру, який розвивається", – зазначила Ольга Марусин.

1

Основа логотипу схожа на букву "F" і водночас на українську вишивку. Для сувенірної продукції та для афіш також обрали портрет молодого Івана Франка.

"Якщо йдеться про Івано-Франківськ, то перше, що спадає на думку щодо модульної структури, – це українська вишивка. Вона є досить стабільною, раціональною, підпорядковується жорстким правилам. З другого боку, якщо подивитись на сучасний імпровізаційний театр, то тут структура також є, але вона досить невидима. Я намагалась поєднати ці два фокуси у розробці стилю", – пояснює Ольга Марусин.

2Держипільський додав, що Франківський драмтеатр завжди вмів дивувати. Тож у цьому сезоні обрали новий слоган Франківського драмтеатру – "Твій світ, твій всесвіт, твій театр".

3

На сьогодні на стадії завершення також розробка нового офіційного сайту театру. Його розробник Роман Прокопишин розповідає, що наразі розробили бета-версію.

Перед собою ставили кілька завдань: підкреслити новий сміливий дизайн, адаптивний для різних мобільних пристроїв (смартфонів, планшетів), додали багато візуального контенту, оскільки глядач хоче бачити яскраву гарну картинку.

4

Запровадити систему онлайн-бронювання та продажу квитків у театрі планували давно, оскільки вистави цікаві не лише місцевому населенню, глядачі приїжджають й з інших міст. З лютого 2018 року театр вводить в експлуатацію електронну систему "Maestro Ticket System", яка вже успішно працює в 35 театрах. У Києві, наприклад, 60-80% квитків продають онлайн.

З березня планується, що всі квитки будуть онлайн, розповідає директор ТОВ "Маестро Тікет Систем" Олександр Порядченко. Він наголошує, що основна задача такої автоматизації – зручність купівлі квитка для глядача.

Глядачі, які і далі купуватимуть квитки у касі, зможуть самостійно обирати місця в залі, які відображатимуться на моніторі, що буде встановлений там. На вході до театру буде встановлено новітнє обладнання сканування квитків.

Для замовників онлайн-квитків з 9:00 до 20:00 працюватиме кол-центр. Також в онлайн-чаті можна буде отримати відповідь на будь-яке запитання. Квитки можна буде купувати через різні платіжні платформи, як наприклад Приватбанк.

На вході у театр перед виставою квитки можна буде навіть сканувати зі смартфона не роздруковуючи.

5

Репертуар буде складений на три місяці вперед, тому глядачі заздалегідь зможуть планувати відвідування вистав Франківського драмтеатру.

"Я вважаю, що театр може відбуватися лише від співіснування і співжиття двох компонентів – акторів на сцені і глядачів у залі. Все, що робиться в театрі, має робитися для глядачів",  підсумував Ростислав Держипільський.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: