fbpx

Твори, що надихають: нагородили переможців конкурсу, ініційованого Віктором Шевченком

Політика 17:32, 15.11, 2018

Нагородили найкращих. Книги, грамоти та цінні подарунки отримали школярі Калуського, Галицького та Рогатинського районів. Вони взяли участь у третьому конкурсі творів на патріотичну тематику. Його ініціював народний депутат України Віктор Шевченко.

У дійстві, що відбувається вже третій рік поспіль за сприяння Благодійного Фонду Олександра Шевченка, взяли участь більш як сотня школярів. Цього року вони у прозі та поезії описували боротьбу Січових Стрільців.

"Українці – героїчна нація, ми гартувалась із покоління в покоління. Січові Стрільці – це сміливі юнаки і дівчата, які стали на захист своєї країни. Про їхні подвиги варто знати кожному, як і загалом історію України. Тому й поставили собі за мету таким конкурсом зацікавити дітей до вивчення історії", – каже Віктор Шевченко.

Основна мета конкурсу, розповідають організатори, – мотивувати дітей вивчати історію рідного краю.

"Не знаючи уроків минулого, ми не зможемо упорядкувати сучасність. Хочемо показати дітям, що їхні батьки, бабусі і дідусі, предки боролись за соборну Україну. А це означає, що сучасна молодь є творцем своєї держави", – ділиться координаторка проекту Олександра Мечева.

Анастасія Лаба – учениця Рогатинської гімназії. Дівчина вже неодноразово брала участь у творчому конкурсі. Настя написала поезію про Січових Стільців.

"Ми ще не вивчали цієї теми. Але я самостійно працювала над нею. Тим паче, що наші гімназисти також були у лавах Січових Стільців. З допомогою бабусі нам вдалося написати вірш. І я рада, що він припав до душі журі та отримав перше місце у конкурсі", – розповідає дівчинка.

Такі теми, каже вчителька Анастасії, важкі, але надзвичайно цікаві. А сам конкурс змушує пізнавати, усвідомлювати нашу історію.

"Роль педагога у тому, аби дати дитині натхнення, зацікавити. В жодному разі не нав’язувати свою думку. А мотивувати створити те, про що думаєш, що зачіпає і змушує до роздумів", – каже вчитель української мови та літератури Уляна Мартинюк.

Нагороди за перемогу у творчому конкурсі отримали не тільки учні, але й їхні педагоги.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: